Annonce
Indland

TolkeDanmark afviser opdigtede regninger

Region Syddanmark mener, at TolkeDanmark har snydt regionen for op mod fem millioner kroner. TolkeDanmark afviser beskyldningerne.

Tolkebureauet TolkeDanmark er meldt til politiet af Region Syddanmark.

Regionen oplyser i en pressemeddelelse, at man ved gennemgang af en lang række fakturaer har opdaget, at der er sendt regninger til regionen for tolkeydelser, som ikke har fundet sted.

TolkeDanmark afviser gennem sin advokat Simon Eilrich at have medvirket til nogen form for bedrageri. Virksomheden har iværksat en intern undersøgelse for at afdække påstandene, der ligger til grund for anmeldelsen. De pågældende tolke arbejder ikke længere for TolkeDanmark, oplyser advokaten.

Region Syddanmark kender endnu ikke sagens præcise omfang, men anslår, at der kan være tale om bedrageri for op til fem millioner kroner.

- Vi fik mistanke sidst på sommeren 2009. Vi fandt ud af, at der var flere ting, der ikke stemte, fortæller afdelingschef i Region Syddanmarks praksisafdeling, Frank Ingemann Jensen.

Ved gennemgangen fandt afdelingen flere uoverensstemmelser.

- Vi kan ikke udelukke, at det i nogen tilfælde skyldes fejl eller sløseri fra enten lægens eller tolkebureauets side. Men vi har begrundet mistanke om, at der i mange tilfælde er tale om decideret bedrag, siger Frank Ingemann Jensen.

TolkeDanmark tolker ikke længere for Region Syddanmark. Mistanken om bedrageri drejer sig udelukkende om tolkninger foretaget hos praktiserende læger og speciallæger.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce