Annonce
Indland

Tolkebureau politianmeldt for million-bedrageri

Region Syddanmark har meldt TolkeDanmark til politiet for fup med regninger for fem millioner kroner. Også Region Nordjylland gransker nu regninger fra bureauet.

10 tolke har måske snydt Region Syddanmark for op mod fem millioner kroner.

Igennem to år har deres bureau angiveligt krævet penge for tolkninger hos praktiserende læger på Fyn, som aldrig har fundet sted.

Det mener regionen efter en gennemgang af regningerne. Og i går meldte den så bureauet, TolkeDanmark, til politiet.

Frank Ingemann Jensen, afdelingschef i Region Syddanmarks praksisafdeling siger:

- Der er noget mystisk ved en tredjedel af alle fakturaer. Det er rigtig mange penge.

Hvert år foretages der omkring 15.000 tolkninger hos praktiserende læger i regionen.

Annonce

Flere steder på én gang

I nogle tilfælde skulle en tolk ifølge fakturaerne være flere steder på samme tid.

I mange tilfælde viser et check hos lægen, at en given patient slet ikke har været til konsultation.

Og så er regningerne påfaldende ens.

- Det ser ud, som om de er maskinfremstillet. De lyder alle på en time og 10 min, konstaterer Frank Ingemann Jensen og tilføjer, at når en tolkning løber over en time, gives der dobbelttakst.

Fynsk problem

Mistanken om bedrageri fik i går Region Nordjylland, der benytter sig af samme bureau, til at gennemgå sine fakturaer.

- Vi har ikke selv oplevet noget, der giver os grund til at mistænke TolkeDanmark for snyd, men efter politianmeldelsen undersøger vi, om det samme er sket hos os, uden vi har opdaget det, siger Henrik Sprøgel, der er sektorchef i Region Nordjylland.

Undersøgelsen vil bestå af at sammenholde fakturaer fra bureauet med oplysninger fra de praktiserende læger.

Men tilsyneladende er der tale om et fynsk problem.

- Der er ingen uregelmæssigheder på den jyske side af regionen. Det begrænser sig til visse tolke og læger, fortæller Frank Ingemann Jensen, der har navngivet 10 tolke over for politiet.

Hos TolkeDanmark ville direktøren i går ikke tale med Fyens Stiftstidende om politianmeldelsen.

Lægerne sjusker

Det er den enkelte læge, der bestiller tolkningen hos bureauet, når der er behov for det. Og bagefter skal lægen kvittere for, at den virkelig har fundet sted og varet så længe, som tolken angiver.

- Vi har haft for stor tillid til, at det var kontrol nok, men det er tilsyneladende ikke tilfældet, siger Frank Ingemann Jensen, som dog ikke ønsker at gå efter lægerne.

- Nogle læger har rigtig mange tolkninger, og de skriver formentlig under på en stak ad gangen, vurderer han.

Heller ikke formanden for Praktiserende Lægers Organisation, læge Henrik Dibbern fra Otterup, kan forestille sig, at lægerne bedrager regionen.

- De har intet økonomisk ud af tolkningerne, så jeg kan ikke få øje på motivet, siger han og påpeger, at der kan være tale om forfalskede lægeunderskrifter.

- Om nogle læger har ladet sig overtale til administrativt sjusk, kan vi ikke afgøre på nuværende tidspunkt. Men selvfølgelig skal en læge kun skrive under på noget, der rent faktisk har fundet sted, og vi har sanktioner, hvis tingene ikke bliver gjort efter de aftaler, vi har med regionen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce