Annonce
Læserbrev

Tolk. Tal dansk eller slip pengene

Læserbrev: 2,7 millioner kroner skyldes der i tolkebistand, efter at man for et år siden indførte, at dem, der har boet i Danmark i mere end tre år, selv skulle betale for tolke, når de ikke selv var i stand til at forstå dansk. Hvis man spørger mig, så synes jeg det er helt i orden.

Tidligere havde jeg erhvervskørekort til det hele, men som diabetespatient skulle jeg efterhånden forny mit kørekort hvert år, hvilket jo ikke er helt billigt. Derfor frasagde jeg erhvervs-delen og skal forny mit kørekort hvert tredje år. Stadig en betragtelig udgift. Jeg har ikke selv bedt om at få diabetes, men generne ville det anderledes.

Men ikke at kunne dansk, når man har boet her i tre år, er totalt respektløst overfor det land, man nu ønsker at bo i, velsagtens fordi det er bedre end det, de kommer fra, forståeligt. Jeg ville have gjort det samme, men jeg ville da have lært mig sproget. Når jeg skal betale min lægeerklæring, foto, fornyelse af kørekort, så betaler jeg med mobilePay. Mon ikke man kunne lære det? Eller er det fordi de kommer fra en kultur, hvor de vil have det hele? Eller vil de bare ikke betale? Jeg synes det er for ringe, at man ikke kan overholde landets love og regler. Hvad bliver det næste?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce