Annonce
Nordfyn

Toiletbygning tæt på vandet: Nej, man er ikke i fare for selv at blive skyllet ud

Der er ingen grund til at bekymre sig for den nye toiletbygning ved Lindø, lyder det beroligende fra Mette Højby, chef for Natur og Miljø i Nordfyns Kommune. Foto: Niels Lunddahl
Annonce

Nordfyn: Nej, man er ikke selv i fare for selv at blive skyllet ud. Så kort og så populistisk kan det siges, når snakken falder på den nye toiletbygning ved Ebbevejen på vej mod Æbelø.

Toilettet, der i det kommunale sprog går under betegnelsen "velfærdsbygning", blev indviet først i november. Siden har det stormet, og som man kan se på billedet, har vandet "spist" af jordvolden.

Men der er ingen grund til ængstelse, forsikrer Mette Højby, chef for Natur og Miljø, i Nordfyns Kommune over for blandt andre de, som har drøftet sagen på Facebook. Selv i hårdt vejr er det ikke forbundet med nogen risiko at benytte toilettet. Ej heller for, at den flisebelagte sti op til bygningen pludselig skulle blive oversvømmet.

- Jorden er skredet lidt, fordi den bevoksning, vi har anlagt, ikke har etableret sig endnu. Vores vurdering er, at når der kommer et græstæppe, så vil det også holde på jorden. Vi havde på fornemmelsen, at det kunne ske, og derfor lægger vi også nyt jord på nu, siger Mette Højby.

Hun tilføjer, at den nye bygning også ligger højere i terrænet end den tidligere og noget mere primitive bygning og dermed er bedre beskyttet mod storm og højvande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce