Annonce
Fyn

Togulykken på Storebælt: Nu skal fyret tillidsmand forklare sin handling

Lyntoget, som var kørt fra Nyborg klokken 7.27, blev ramt af en lastbiltrailer på et modkørende godstog, kort efter det var kørt ud på Storebæltsbroen. Ulykken kostede otte mennesker livet, mens fire blev alvorligt kvæstet, og 12 kom lettere til skade. Foto: Michael Bager.
En tidligere tillidsmand i DB Cargo står torsdag i Retten i Glostrup tiltalt for at forvanske beviser efter ulykken på Storebæltsbroen 2. januar i år, hvor otte mennesker mistede livet, og fire blev alvorligt kvæstet.

Glostrup/Storebælt: En 47-årig mand skal torsdag forklare, hvorfor han stregede navnet på en kollega over på listen over, hvem der havde lastet og kontrolleret det godstog, som var årsag til ulykken på broen.

Manden, som blev suspenderet fra sit job i DB Cargo ni dage efter ulykken og afskediget i maj, har indrømmet, at han stregede navnet over, men har ifølge sin advokat kaldt det "en tanketorsk" og har afvist, at det var et forsøg på at påvirke efterforskningen af sagen.

Anklagemyndigheden ønsker manden idømt en fængselsstraf, hvis han kendes skyldig i at have forvansket beviser.

Ulykken skete, da en trailer på et godstog, som kørte i retning mod Fyn, rev sig løs fra godsvognen og ramte et lyntog, som netop havde forladt stationen i Nyborg og var kørt ud på Storebæltsbroen. Lyntogets lokofører overlevede sammenstødet, og han har forklaret, at han så gnister fra godstoget, umiddelbart før traileren ramte lyntoget med en hastighed på 119 km/t.

Annonce

Låse på godsvogne var defekte

Da Havarikommissionen 14. marts offentliggjorde en foreløbig rapport om ulykken, konstaterede kommissionen, at der var defekte låse til lastbiltrailere på to af godsvognene:

"Ved aflæsning af de resterende sættevognstrailere fra godstoget, der var involveret i ulykken, blev det afdækket, at yderligere to sættevognstrailere kunne løftes af, idet de – mod forventning - ikke var fastlåst til skamler på lommevognene," skrev Havarikommissionen.

Derfor kaldte kommissionens souschef, Bo Hanning, det "overvejende sandsynligt", at den trailer, som ramte lyntoget, heller ikke havde været fastlåst.

Havarikommissionen har endnu ikke færdiggjort sin endelige rapport om ulykken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce