Annonce
Nyborg

Togulykken markeres i Nyborg Kirke

Togulykken på Storebæltsbroen markeres med åben kirke og aftensang i Nyborg Kirke. Arkivfoto: Niels Andreasen.

Nyborg: Både den tirsdag den 8. januar og onsdag den 9. januar markerer Fyns Stift togulykken på Storebæltsbroen.

Begge dage er der "åben kirke" i Nyborg Vor Frue Kirke, hvor der bliver spillet stille musik, og man kan tænde et lys, lægge blomster, skrive i en bog, sidde på en bænk i stille eftertanke eller drikke en kop kaffe. Flere af kirkens præster er til stede, så der er også mulighed for at få en samtale, hvis der er brug for det, skriver Fyns Stift på sin hjemmeside. Kirken er åben tirsdag fra klokken 13 til 18 og onsdag fra 13 til 18.30.

Onsdag holdes desuden aftensang, hvor der bliver sunget salmer, læst tekster fra Bibelen, biskop Tine Lindhardt holder en kort prædiken, der bedes Fadervor og Velsignelsen lyses.

- Når livets skrøbelighed i et splitsekund kommer så alt for tæt på bliver vi rystede. Og her viser erfaringen, at det kan være godt at søge sammen, synge sammen og høre ord, man ikke kan sige sig selv. Det kan styrke og trøste, siger biskop Tine Lindhardt til stiftets hjemmeside.

Aftensangen er onsdag klokken 19.30, og arrangementerne er "for alle, der føler sig berørte af togulykken på Storebælt."

Togulykken på Storebæltsbroen fandt sted den om morgenen den 2. januar, hvor otte passagerer i lyntoget mod Sjælland mistede livet, da toget ramte noget gods, der faldt af et modkørende godstog.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce