Annonce
Fyn

Efter personpåkørsel: Togene kører igen

Togtrafikken mellem Korsør og Nyborg er indstillet i begge retninger. En person er død efter vedkommende blev påkørt af et tog ved Nyborg bag Danehofskolen i den vestlige del af Nyborg.

Togdriften er i øjeblikket standset i begge retninger omkring Nyborg på grund af en personpåkørsel. Det oplyser Fyns Politi på Twitter.

Det betyder, at der ikke kører nogen tog mellem Nyborg og Korsør. Tidshorisonten for, hvornår togene kører igen er endnu ukendt.

Politiet oplyser klokken 10.17 på Twitter, at den påkørte person er død. Politiet foretager stadig undersøgelser på stedet.

Klokken 12.07 skriver Fyns Politi på Twitter, at undersøgelserne på stedet er afsluttet, og togene forventes at køre inden længe. Ifølge Fyns Politi skyldes påkørslen ikke en ulykke.

DSB oplyser klokken 11.57 på Twitter, at det første tog fra Korsør mod Odense kører 12.28, mens det første tog fra Odense mod København kører 13.01. Derudover kører der fortsat togbusser på strækningen mellem Korsør St. og Odense St. frem til klokken 13.30.

Ifølge Fyens Stiftstidendes reporter på stedet er påkørslen sket på en gangbro, der ligger bag Danehofskolen i den vestlige del af Nyborg. Cykel- og gangbroen fører over mod Juelsbergskoven. Politiet har efter sigende også sendt politihunde ud langs med sporene. Derudover holder en tankvogn fra beredskabet på stedet.

Ifølge en anden udsendt reporter står der flere hundrede mennesker på Nyborg Station, som er berørt af den indstillede togtrafik.

Annonce
Både politiet og beredskabet er til stedet bag ved Danehofskolen, hvor et tog har påkørt en person. Foto: Julie Godskesen
Togene kører igen efter en personpåkørsel ved Nybirg tidligere på dagen. Arkivfoto: Michael Bager.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce