Annonce
Fyn

Tog til tiden på Vestfyn: DSB havde en god julemåned, men et sløjt 2019

Foto: Torben Glyum
DSB fik i december flere af sine passagerer frem til tiden på Vestfyn, end statsbanerne normalt har held til. Strækningen hen over Fyn bliver ofte ramt af forstyrrelser andre steder i Danmark.
Annonce

DSB nåede i december 2019 at pynte lidt på sine måltal for, hvor præcist togene skal køre på strækningen hen over Vestfyn.

Statsbanerne oplyser, at den såkaldte kundepunktlighed i december endte på 85,5 procent.

Det vil sige, at 85,5 procent af passagererne kom frem til tiden - og det betyder igen, at de er ankommet mindre end tre minutter efter, de skulle være kommet frem ifølge køreplanen.

Kontrakten mellem staten og DSB fastslår, at mindst 83,4 procent af passagererne skal ankomme til tiden, så DSB havde med andre ord en julemåned, der gik godt.

Værre ser det ud for hele 2019, hvor kundepunktligheden på Vestfyn endte noget lavere, nemlig på 80,4 procent - altså under målet.

- December har været forholdsvis fredelig med undtagelse af et træ, der truede med at vælte ved Marslev, og en blanding af signalfejl og tog med problemer, hvilket gav forstyrrelser. Denne strækning bliver utrolig let påvirket af hændelser andre steder i landet. Det kan også ses på årets samlede kundepunktlighed, hvor sporarbejder og akutte hændelser langt fra Vestfyn har sat sine spor på resultatet, siger Tony Bispeskov, der er informationschef i DSB i en pressemeddelelse.

Annonce

Bedst i myldretiden

DSB kan dog igen glæde sig over julemåneden, for hvis man ser på de to tidspunkter af døgnet, hvor det som regel er allervigtigst for passagererne at komme frem til tiden, myldretiden om morgenen og om aftenen, så ser det også fint ud for DSB på Vestfyn.

For morgenerne i december blev kundepunktligheden på 86,1 procent, og for eftermiddagene på 88,6 pct.

Og hvis man har lyst til at læse flere procenttal, så kommer de her:

For DSB måler også på den såkaldte operatørpunktlighed, der er et mål for den del af trafikken, som DSB alene har ansvaret for.

Operatørpunktligheden endte i december på 94,7 og for hele 2019 på 95 procent.

Og så er det jo heldigt for DSB, at det nåede at blive 5. januar 2020, inden der skete en smutter som i søndags, hvor et intercitytog på vej mod Jylland helt glemte at stoppe i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce