Annonce
Kerteminde

Tog til tiden i Toldboden

Fredag den 3. oktober åbner Østfyns Museer en ny udstilling på Toldboden i Kerteminde, hvor en bænkevogn er så stor en udstillingsgenstand, at den må stå uden for udstillingsbygningen i Strandgade.

Fredag 3. oktober åbner ny udstilling på Toldboden i Kerteminde

Kerteminde: "Med tog til fortiden" hedder en ny udstilling på Toldboden, som Østfyns Museer står bag sammen med Arkivsamvirket i Kerteminde Kommune. Udstillingen åbner fredag den 3. oktober ved formand for Turismeudvalget, Knud Ahrnkiel. Herefter kan den ses til og med den 26. oktober.

I år er det 100 år siden, at den sidste del af strækningen Odense-Kerteminde-Martofte blev anlagt. I den anledning viser museet en udstilling om lokalbanen - OKMJ-banen, der i årene 1900 til 1966 var en afgørende del af den østfynske infrastruktur.

I tekst og billeder fortæller udstillingen om banens meget langvarige og smertefulde fødsel, om den succesrige start, der betød Kertemindes gennembrud som turistby, og om den fremstormende bilisme, der i 1960'erne endte med at tage livet af OKMJ.

Fra privat side er det lykkedes at låne en hel del effekter, der givetvis vil vække minder hos både jernbaneentusiaster og almindelige nostalgikere. Endvidere vil der på udstillingen blive vist amatøroptagelser fra ture med banen.

Annonce

Badetog

Udstillingens største genstand må af pladshensyn placeres uden for udstillingsbygningen. Det er en såkaldt bænkevogn, som fra 1918 var en del af de navnkundige badetog fra Odense til Kerteminde. Badetogene var ekstratog, som i sæsonen blev indsat på sommersøndage. Da banens personvogne skulle bruges i de almindelige tog, løste man problemet ved at forsyne ordinære godsvogne med bænke. Derfor kan man i vognen finde et skilt med teksten "Maa ikke læsses med Kvæg, ildelugtende eller tilsmudsende Gods"! Bænkevognen er venligst udlånt af Sydfyenske Veteranjernbane.

Bænkevognen blev læsset af uden for udstillingsbygningen mandag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hold jer væk: Ældre dieselbiler får adgang forbudt i det centrale Odense

Annonce