Annonce
Odense

Tog med flygtninge: Kaotiske tilstande på perronen i Odense

Venligboerne deler mad, vand og bleer ud til flygtninge i toget mod København under et kort ophold på Odense Banegård fredag formiddag. Babyudstyr var der meget af - selvom der ikke umiddelbart så ud til at være babyer med i toget.

Et tog med flygtninge på vej til København udløste lettere kaotiske tilstande på en perron 3 i Odense fredag formiddag.

Annonce

- Nu kommer der et tog! Er det det?

Råbet kommer fra en af de cirka 10 venligboer, der er mødt frem på perron 3 på Odense Banegård lidt over klokken ni for at give basale ting til de flygtninge, der er med toget mod Østerbro. Meget symptomatisk for det kaos, der bryder ud, da toget ankommer, er det bleer, babymad og andre babyorienterede ting, der er mest af.

Det på trods af at der ikke lige umiddelbart er nogle babyer med toget. Hele seancen har i det hele taget et spontant og ikke særlig planlagt skær over sig.

Annonce

Toget ankommer

Efter toget er ankommet, forsvinder al orden hurtigt. Venligboerene begynder at løbe hver deres vej, da der ikke er nogen, der ved, hvilken vogn flygtningene rent faktisk er i. Det står dog hurtigt klart, da en DSB-kontrollør begynder at guide folk ned i den ene ende af toget, da de første vogne er fyldt med de mange flygtninge.

- Kom nu for helvede med det vand og mad, skærer et råb igennem de mange stemmer. Det får samlet gruppen ved de forreste vogne.

Inde i toget er der dog heller ikke helt styr på tingene. Flygtningene ser bare en anelse forvirrede ud, og det er ikke klart, hvem der skal modtage tingene og dele dem ud. Kombineret med presset fra et tog, der snart fortsætter mod København, ender det med, at tingene bliver sat og smidt tilfældigt i gangen.

Pludselig er der pakker med bleer over det hele. Babyerne mangler dog stadig.

En gruppe skolepiger opsummerer nok bedst det hele:

- Det er jo kaos, det her. Vi vil bare i skole i Nyborg, siger den ene, mens de presser på for at komme ind i vognen.

Annonce

Truende adfærd

Venligboerne er ikke de eneste, der er mødt op på perronen. En større gruppe mennesker med anden etnisk baggrund er der også. De kalder sig selv frivillige, men er ikke ombord på toget for at sætte nogle ting.

Og da Fyens.dk's fotograf og journalist prøver at tage billeder og tale med dem, bliver det gjort meget klart, at vi bare skal holde os langt væk.

Gruppen forlader perronen hurtigt efter, at toget er kørt igen. Nogle af favnene er fyldt med de ting, flygtningene ifølge dem skulle havde haft. Det fik de så ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce