Annonce
Odense

Tog med flygtninge: Kaotiske tilstande på perronen i Odense

Venligboerne deler mad, vand og bleer ud til flygtninge i toget mod København under et kort ophold på Odense Banegård fredag formiddag. Babyudstyr var der meget af - selvom der ikke umiddelbart så ud til at være babyer med i toget.

Et tog med flygtninge på vej til København udløste lettere kaotiske tilstande på en perron 3 i Odense fredag formiddag.

- Nu kommer der et tog! Er det det?

Råbet kommer fra en af de cirka 10 venligboer, der er mødt frem på perron 3 på Odense Banegård lidt over klokken ni for at give basale ting til de flygtninge, der er med toget mod Østerbro. Meget symptomatisk for det kaos, der bryder ud, da toget ankommer, er det bleer, babymad og andre babyorienterede ting, der er mest af.

Det på trods af at der ikke lige umiddelbart er nogle babyer med toget. Hele seancen har i det hele taget et spontant og ikke særlig planlagt skær over sig.

Annonce

Toget ankommer

Efter toget er ankommet, forsvinder al orden hurtigt. Venligboerene begynder at løbe hver deres vej, da der ikke er nogen, der ved, hvilken vogn flygtningene rent faktisk er i. Det står dog hurtigt klart, da en DSB-kontrollør begynder at guide folk ned i den ene ende af toget, da de første vogne er fyldt med de mange flygtninge.

- Kom nu for helvede med det vand og mad, skærer et råb igennem de mange stemmer. Det får samlet gruppen ved de forreste vogne.

Inde i toget er der dog heller ikke helt styr på tingene. Flygtningene ser bare en anelse forvirrede ud, og det er ikke klart, hvem der skal modtage tingene og dele dem ud. Kombineret med presset fra et tog, der snart fortsætter mod København, ender det med, at tingene bliver sat og smidt tilfældigt i gangen.

Pludselig er der pakker med bleer over det hele. Babyerne mangler dog stadig.

En gruppe skolepiger opsummerer nok bedst det hele:

- Det er jo kaos, det her. Vi vil bare i skole i Nyborg, siger den ene, mens de presser på for at komme ind i vognen.

Truende adfærd

Venligboerne er ikke de eneste, der er mødt op på perronen. En større gruppe mennesker med anden etnisk baggrund er der også. De kalder sig selv frivillige, men er ikke ombord på toget for at sætte nogle ting.

Og da Fyens.dk's fotograf og journalist prøver at tage billeder og tale med dem, bliver det gjort meget klart, at vi bare skal holde os langt væk.

Gruppen forlader perronen hurtigt efter, at toget er kørt igen. Nogle af favnene er fyldt med de ting, flygtningene ifølge dem skulle havde haft. Det fik de så ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce