Annonce
Odense

Tog med flygtninge: Kaotiske tilstande på perronen i Odense

Venligboerne deler mad, vand og bleer ud til flygtninge i toget mod København under et kort ophold på Odense Banegård fredag formiddag. Babyudstyr var der meget af - selvom der ikke umiddelbart så ud til at være babyer med i toget.

Et tog med flygtninge på vej til København udløste lettere kaotiske tilstande på en perron 3 i Odense fredag formiddag.

- Nu kommer der et tog! Er det det?

Råbet kommer fra en af de cirka 10 venligboer, der er mødt frem på perron 3 på Odense Banegård lidt over klokken ni for at give basale ting til de flygtninge, der er med toget mod Østerbro. Meget symptomatisk for det kaos, der bryder ud, da toget ankommer, er det bleer, babymad og andre babyorienterede ting, der er mest af.

Det på trods af at der ikke lige umiddelbart er nogle babyer med toget. Hele seancen har i det hele taget et spontant og ikke særlig planlagt skær over sig.

Annonce

Toget ankommer

Efter toget er ankommet, forsvinder al orden hurtigt. Venligboerene begynder at løbe hver deres vej, da der ikke er nogen, der ved, hvilken vogn flygtningene rent faktisk er i. Det står dog hurtigt klart, da en DSB-kontrollør begynder at guide folk ned i den ene ende af toget, da de første vogne er fyldt med de mange flygtninge.

- Kom nu for helvede med det vand og mad, skærer et råb igennem de mange stemmer. Det får samlet gruppen ved de forreste vogne.

Inde i toget er der dog heller ikke helt styr på tingene. Flygtningene ser bare en anelse forvirrede ud, og det er ikke klart, hvem der skal modtage tingene og dele dem ud. Kombineret med presset fra et tog, der snart fortsætter mod København, ender det med, at tingene bliver sat og smidt tilfældigt i gangen.

Pludselig er der pakker med bleer over det hele. Babyerne mangler dog stadig.

En gruppe skolepiger opsummerer nok bedst det hele:

- Det er jo kaos, det her. Vi vil bare i skole i Nyborg, siger den ene, mens de presser på for at komme ind i vognen.

Truende adfærd

Venligboerne er ikke de eneste, der er mødt op på perronen. En større gruppe mennesker med anden etnisk baggrund er der også. De kalder sig selv frivillige, men er ikke ombord på toget for at sætte nogle ting.

Og da Fyens.dk's fotograf og journalist prøver at tage billeder og tale med dem, bliver det gjort meget klart, at vi bare skal holde os langt væk.

Gruppen forlader perronen hurtigt efter, at toget er kørt igen. Nogle af favnene er fyldt med de ting, flygtningene ifølge dem skulle havde haft. Det fik de så ikke.

Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce