Annonce
Fyn

Gamle Lillebæltsbro: Weekend med busser i stedet for tog - og spærring for biler mod Jylland

Fra sent om aftenen fredag 15. november til natten efter søndag 17. november og igen fra fredag 22. november til natten efter søndag 24. november arbejder Bane Danmark i sporene på den Gamle Lillebæltsbro. Det medfører ændringer i togtrafikken på Vestfyn og over Lillebælt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Den sidste oprydning fra renoveringen af den Gamle Lillebæltsbro medfører togskift eller buskørsel for DSB's passagerer mellem Fyn og Jylland i en, måske to, weekender i november. Det bliver desuden nødvendigt at lukke broen helt for biltrafik fra Fyn til Jylland.

Fyn: Vejdirektoratet skal i løbet af november foretage den sidste oprydning efter renoveringen af den Gamle Lillebæltsbro, og det får betydning for passagerer, der kører mellem Fyn og Jylland, og i særlig grad dem, som bruger regionaltog mellem Odense og Fredericia.

Fra sent fredag aften den 15. november til natten efter søndag den 17. november bliver regionaltogene mellem Odense og Fredericia delvist erstattet af busser, og der vil være færre afgange. Togene kører således kun mellem Odense og Ejby, så passagerer mellem Ejby og Fredericia skal med bus.

Intercitylyn-togene mellem Jylland og København kører uden ændringer. Også intercity-togene mellem København og Esbjerg kører i fuldt omfang, men standser ekstraordinært i Fredericia, fordi der kun er et spor til rådighed på lillebæltsbroen.

Arbejdet på broen har som konsekvens, at intercity-togene mellem Aalborg og København kun kører mellem Aalborg og Fredericia og mellem Odense og København. Passagerer, som skal videre til eller fra Fyn, er derfor nødt til at skifte til enten lyntoget eller intercity-toget til/fra Esbjerg på strækningen mellem Fredericia og Odense.

Der vil blive et mindre ophold i Odense i forbindelse med togskiftet.

På grund af det ekstra stop i Fredericia ankommer intercity-togene senere til Kolding, Lunderskov, Vejen, Bramming og Esbjerg, ligesom de i retning mod Odense afgår tidligere fra de nævnte stationer.

Annonce

Håber at blive færdig på en weekend

Under den langvarige renovering af den Gamle Lillebæltsbro blev der opsat en midlertidig skærm mellem vej og bane, som beskyttede vejarbejderne mod broens jernbane og togene, der fortsat kørte over broen. Det er denne skærm, som skal afmonteres og fjernes, oplyser Vejdirektoratet.

Ifølge projektleder Janie Winther Ipsen håber Vejdirektoratet at kunne blive færdig med oprydningen på en weekend, men hvis eksempelvis vejret driller, kan det blive nødvendigt også at arbejde på broen i den følgende weekend, fra lørdag 23. november til natten efter søndag 24. november. Vejdirektoratet kan først søndag 17. november sige, om det bliver nødvendigt.

Skal du rejse med tog på Vestfyn eller over Lillebælt i de to weekender, kan du se, om din rejse er påvirket af sporarbejdet, og hvor lang tid rejsen vil tage, på Rejseplanen.dk.

Broen spærres for biltrafik

Mens beskyttelsesskærmen bliver afmonteret og fjernet fra broen, er det nødvendigt at spærre broen for vejtrafik, oplyser Vejdirektoratet.

Lørdag 16. november er broen spærret for vejtrafik i retning mod Jylland fra klokken syv til 22.

Natten til søndag 17. november er broen spærret for vejtrafik i begge retninger mellem klokken 22 og syv.

Søndag 17. november er broen spærret for vejtrafik i retning mod Jylland fra klokken syv til 22.

Natten til mandag 18. november er broen spærret for vejtrafik i begge retninger mellem klokken 22 og syv.

Med andre ord vil broen i retning mod Jylland vil lukket for biltrafik fra lørdag klokken syv til mandag klokken syv.

Spærringen af broen gælder strækningen fra Brovejen/Galsklintvej til krydset Snoghøj Landevej/Kolding Landevej.

Landbrugskøretøjer får åbne perioder

Lørdag får landbrugskøretøjer tilladelse til at køre fra Fyn til Jylland mellem klokken 21 og 22. Også søndag får landbrugskøretøjer en time til at komme over broen fra Fyn til Jylland - mellem klokken seks og syv og igen mellem klokken 21 og 22.

Landbrugskøretøjer under 2,55 meter i bredden kan køre over broen fra Jylland til Fyn både lørdag og søndag mellem klokken syv og 22. Landbrugskøretøjer, der er bredere end 2,55 meter, kan kun køre over i det tidsrum, hvor der er åbent for trafik mod Jylland.

Broen vil være spærret for knallert 45 fra lørdag klokken syv til mandag morgen klokken fem. Knallert 45 henvises til at trække på cykelstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce