Annonce
Fyn

Gamle Lillebæltsbro: Weekend med busser i stedet for tog - og spærring for biler mod Jylland

Fra sent om aftenen fredag 15. november til natten efter søndag 17. november og igen fra fredag 22. november til natten efter søndag 24. november arbejder Bane Danmark i sporene på den Gamle Lillebæltsbro. Det medfører ændringer i togtrafikken på Vestfyn og over Lillebælt. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Den sidste oprydning fra renoveringen af den Gamle Lillebæltsbro medfører togskift eller buskørsel for DSB's passagerer mellem Fyn og Jylland i en, måske to, weekender i november. Det bliver desuden nødvendigt at lukke broen helt for biltrafik fra Fyn til Jylland.
Annonce

Fyn: Vejdirektoratet skal i løbet af november foretage den sidste oprydning efter renoveringen af den Gamle Lillebæltsbro, og det får betydning for passagerer, der kører mellem Fyn og Jylland, og i særlig grad dem, som bruger regionaltog mellem Odense og Fredericia.

Fra sent fredag aften den 15. november til natten efter søndag den 17. november bliver regionaltogene mellem Odense og Fredericia delvist erstattet af busser, og der vil være færre afgange. Togene kører således kun mellem Odense og Ejby, så passagerer mellem Ejby og Fredericia skal med bus.

Intercitylyn-togene mellem Jylland og København kører uden ændringer. Også intercity-togene mellem København og Esbjerg kører i fuldt omfang, men standser ekstraordinært i Fredericia, fordi der kun er et spor til rådighed på lillebæltsbroen.

Arbejdet på broen har som konsekvens, at intercity-togene mellem Aalborg og København kun kører mellem Aalborg og Fredericia og mellem Odense og København. Passagerer, som skal videre til eller fra Fyn, er derfor nødt til at skifte til enten lyntoget eller intercity-toget til/fra Esbjerg på strækningen mellem Fredericia og Odense.

Der vil blive et mindre ophold i Odense i forbindelse med togskiftet.

På grund af det ekstra stop i Fredericia ankommer intercity-togene senere til Kolding, Lunderskov, Vejen, Bramming og Esbjerg, ligesom de i retning mod Odense afgår tidligere fra de nævnte stationer.

Annonce

Håber at blive færdig på en weekend

Under den langvarige renovering af den Gamle Lillebæltsbro blev der opsat en midlertidig skærm mellem vej og bane, som beskyttede vejarbejderne mod broens jernbane og togene, der fortsat kørte over broen. Det er denne skærm, som skal afmonteres og fjernes, oplyser Vejdirektoratet.

Ifølge projektleder Janie Winther Ipsen håber Vejdirektoratet at kunne blive færdig med oprydningen på en weekend, men hvis eksempelvis vejret driller, kan det blive nødvendigt også at arbejde på broen i den følgende weekend, fra lørdag 23. november til natten efter søndag 24. november. Vejdirektoratet kan først søndag 17. november sige, om det bliver nødvendigt.

Skal du rejse med tog på Vestfyn eller over Lillebælt i de to weekender, kan du se, om din rejse er påvirket af sporarbejdet, og hvor lang tid rejsen vil tage, på Rejseplanen.dk.

Annonce

Broen spærres for biltrafik

Mens beskyttelsesskærmen bliver afmonteret og fjernet fra broen, er det nødvendigt at spærre broen for vejtrafik, oplyser Vejdirektoratet.

Lørdag 16. november er broen spærret for vejtrafik i retning mod Jylland fra klokken syv til 22.

Natten til søndag 17. november er broen spærret for vejtrafik i begge retninger mellem klokken 22 og syv.

Søndag 17. november er broen spærret for vejtrafik i retning mod Jylland fra klokken syv til 22.

Natten til mandag 18. november er broen spærret for vejtrafik i begge retninger mellem klokken 22 og syv.

Med andre ord vil broen i retning mod Jylland vil lukket for biltrafik fra lørdag klokken syv til mandag klokken syv.

Spærringen af broen gælder strækningen fra Brovejen/Galsklintvej til krydset Snoghøj Landevej/Kolding Landevej.

Annonce

Landbrugskøretøjer får åbne perioder

Lørdag får landbrugskøretøjer tilladelse til at køre fra Fyn til Jylland mellem klokken 21 og 22. Også søndag får landbrugskøretøjer en time til at komme over broen fra Fyn til Jylland - mellem klokken seks og syv og igen mellem klokken 21 og 22.

Landbrugskøretøjer under 2,55 meter i bredden kan køre over broen fra Jylland til Fyn både lørdag og søndag mellem klokken syv og 22. Landbrugskøretøjer, der er bredere end 2,55 meter, kan kun køre over i det tidsrum, hvor der er åbent for trafik mod Jylland.

Broen vil være spærret for knallert 45 fra lørdag klokken syv til mandag morgen klokken fem. Knallert 45 henvises til at trække på cykelstien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce