Annonce
Middelfart

To Venstre-foreninger bliver til én

Venstre Middelfart hedder den nye vælgerforening, der dækker hele Middelfart Kommune. Og Anders Busse Rasmussen, der er tidligere direktør for Indslev Bryggeri, bliver den første formand for en samlet Venstre-forening i Middelfart Kommune. Arkivfoto: Privat

Nordvestfyn: I Venstre i Middelfart Kommune har der længe været arbejdet på en sammenlægning af de to vælgerforeninger til én samlet forening, som samtidig skal varetage kommuneforeningens opgaver. Torsdag aften blev der i Brenderup Forsamlingshus afholdt ekstraordinære generalforsamlinger i de to vælgerforeninger med det formål at nedlægge foreningerne med virkning fra 31. december 2019 med sammenlægning for øje. På begge generalforsamlinger blev nedlæggelserne énstemmigt besluttet, og der blev derefter afholdt en stiftende generalforsamling for den nye forening, som har fået navnet Venstre Middelfart, da den dækker hele kommunen. Den nye forening har virkning fra 1. januar 2020, men da de foreninger. som skal nedlægges, reelt først kan afslutte regnskabsåret ved afholdelse af ordinære generalforsamlinger i februar 2020, vil sammenlægningen i praksis først blive mærkbar efter det tidspunkt. Som formand for bestyrelsen af Venstre Middelfart blev valgt Anders Busse Rasmussen. Derudover består bestyrelsen af Jytte Hansen, Carsten Jensen, Peter Vest og Vibeke Marxen, som alle er valgt for 2 år, og Sandra Barisic, Klaus Bredgaard, Helge Strandgaard og Uffe Lykke Poulsen, som alle er valgt for 1 år. Som suppleanter valgtes Eskild Gormsen og Lars Bang Davidsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce