Annonce
Nordfyn

To værker af billedhugger Kent Holm bliver nu opstillet ved Otterup Kirke

Afdød billedhugger Kent Holms skulptur "Bronzeøksen" er blevet opstillet på kirkegården ved Otterup Kirke. I uge 43 bliver skulpturen "Englevæsen" opstillet - begge er en gave fra Kent Holms enke og datter. Torsdag den 24. oktober markeres modtagelsen med aftensang og tekstoplæsning samt en efterfølgende reception i Menighedshuset. Privatfoto

Otterup: To markante skulpturer "Bronzeøksen" og "Englevæsen" skabt af billedhugger Kent Holm er af Otterup Menighedsråd ved at blive opsat på kirkegården. De to skulpturer er doneret som en gave til Otterup Kirke af Kent Holms enke og datter. "Bronzeøksen" og "Englevæsen" udtrykker tilsammen stor smerte og fortvivlelse, når døden pludselig rammer, men også håbefuld forventning om, at døden ikke får det sidste ord.

- Endnu er kun "Bronzeøksen" opstillet under det store lindetræ mod øst, men vi forventer at kunne opstille "Englevæsen" mandag i uge 43. Torsdag den 24. oktober vil modtagelsen blive fejret ved en højtidelig aftensang klokken 16 i kirken, med fællessang, tekstlæsning og smuk korsang og solosang, fortæller Birgit Klinting, formand for menighedsrådet.

Efterfølgende holdes åben reception i Menighedshuset, hvor alle er velkomne./exp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce