Annonce
Hus og have

To universer under et tag

Mette Daring bor på Rosenørnsvej med sin mand Jakob Dinesen og børnene Aksel og Silke. Foto: Nils Svalebøg
Der er to personligheder, der har en mening om indretningen på Rosenørnsvej i Odense. Den ene er Mette Daring, den anden er Jakob Dinesen. Det betyder, at der er tænkt nøje over detaljerne i hjemmet, hvor de har skabt plads til familietid, kreativitet og personlige domæner.

I det gamle Odense-kvarter Hunderup ligger Rosenørnsvej, hvor ægteparret Mette Daring og Jakob Dinesen bor sammen med deres to børn - Aksel på fem år og Silke på et år.

Mette går hjemme på barsel med Silke, men ellers arbejder hun som designer i en fynsk virksomhed. Jakob arbejder som art director for reklamebureauet Fingerspitz i Odense. Tilsammen udgør de en duo af to kreative sjæle, der har lige stærke meninger om, hvordan møblerne skal stå i det fire etager store hus.

Huset er opført i 1939. De overtog det i 2014, men først for nylig er de nået i mål med at sætte deres eget præg på boligen.

Selvom huset på Rosenørnsvej har ligget det samme sted i 80 år, er der intet stationært ved det hjem, som Mette Daring og Jakob Dinesen har skabt.

- Vi indretter rummene efter vores nuværende behov. Lige nu er det praktisk, at vi har et rum til alt vores tøj. En dag kunne vi godt tænke os at lave det om til et velværerum i forlængelse af badeværelset måske, fortæller Mette Daring og fortsætter:

- I salgsopstillingen stod der, at der var otte værelser, og det er præcis derfor vi købte det. Vi har brug for alle værelserne. Det giver ingen mening at bruge penge på at leje et øvelokale ude i byen, når vi har rummene til at indrette det her.

Annonce

Familien

Mette Daring, designer, 34 år.

Jakob Dinesen, art director, 40 år.

Sammen har de Aksel på 5 år og Silke på 1 år.

Mette Daring er født og opvokset i Lem Stationsby, men flyttede til Odense i 2008.

Jakob Dinesen er født og opvokset i Odense.

Følg med i parrets kreative verdener på www.by-invitation-only.dk og www.superson.dk.

Indretning i bevægelse

Tanken om, at intet er stationært, gælder ikke kun rummene. Det gælder også møbler og planter. Parret flytter rundt på tingene alt efter, hvor de har brug for dem, og hvor det er praktisk.

- Jakob tænker ofte praktisk, hvor jeg tænker pænt, og derfor lander vores indretning som regel et sted midt imellem praktisk pænt. Selvfølgelig kombineret med eksplosionen af farver på børnenes legetøj, for de har det med at brede sig i hele huset, fortæller Mette Daring.

Kompromiset mellem praktisk og pænt fungerer i alle husets rum. Det, man ikke ser, er, hvor lang tid det kan tage at blive enige om den helt rette balance.

- Jeg tror, vi havde 300 sofaer i spil foruden alle stofprøverne. Fordi vi skulle være enige, fortæller Mette Daring.

Plads til et personligt univers

Parret har kendt hinanden i 15 år. Mettes første indtryk af Jakob og hans daværende lejlighed var, at boligindretning ikke betød alverden. Men da de flyttede sammen i deres første lejlighed, blev Mette klogere.

- Jakob har helt klart en mening. Indretning er ikke noget, jeg bare ordner. Vi tager alle beslutninger i fællesskab. Han opdager endda, hvis der er en ny kaffekop i skabet. Det er helt klart en udfordring, men vi ender altid med et meget velovervejet resultat. Der er ligesom intet, der bliver overladt til tilfældighederne.

Den kreative gnist er både det, der binder Mette og Jakob sammen, og det, der giver dem hver sit helle.

For Jakob har musikken altid fyldt meget. Han har spillet i rockband i mange år og producerer stadig musik. Men han laver også T-shirts med print, han selv tegner. Printene forestiller en fortolkning af forskellige sange - han kalder det wearable music.

Mette har også en sidegesjæft, nemlig virksomheden By Invitation Only, hvor hun skaber design til bryllupper og fester. Hun står for alt fra save the date-kort til invitationer og menukort.

- Vi er familiemennesker, men vi har i lige så høj grad brug for vores eget personlige åndehul, hvor vi kan fordybe os. Vi har hvert sit domæne, og det kan man ikke blande sig i. Jakob skal ikke have en mening om de bryllupsinvitationer, jeg laver, og jeg blander mig ikke i hans musik - andet end at bifalde hinanden.

Huset

Bygget i 1939.

166 kvm plus 96 kvm kælder.

Grundareal 327 kvm.

Detaljeret nørderi

Indretningen er klassisk og rolig. Der er gjort plads til farver, fordi det ifølge Mette Daring giver mest mening, når man har børn. Men der er også rum i huset, hvor det giver mening at få skruet ned for tonerne. Som i den lille entré og trappeopgang.

- Der sker så meget andet med overtøj og sko, så her er der mere brug for ro i indretningen, synes hun.

Hjemmet består af et stort lyst køkken med spiseplads. I forlængelse af køkkenet ligger stuen. På samme etage er der badeværelse, gæsteværelse og børnenes legeværelse. På første sal har forældre og børn soveværelse, et walk-in-rum og et stort kontor og krea-rum, som Mette og Jakob deler.

På anden sal finder man endnu et gæsteværelse og det sted i huset, som går under navnet Lego-byen. Og det er ingen overdrivelse, for sammen har Jakob og sønnen Aksel bygget en lille by i Lego med veje, træer og huse. De har blandt andet bygget deres eget og farmors hus. Over byen hænger bløde, vattede skyer, som de også selv har lavet, og de små Legoklodser er organiseret i en lille reol med små skuffer.

- Vi er nørder herhjemme, og det siger jeg med stolthed, for vi kan godt lide at fordybe os så meget, at det nok nærmer sig nørderi, fortæller Mette Daring.

Nørderiet ses i detaljen - som i de perleplader, der hænger i Jakobs studie i kælderen. De forestiller kendte cd-covere, og Jakob har selv lavet dem.

Eller valget af kunst på væggene, der er så nøje sammensat, at hver eneste billede kan følges op med en lille historie. Fordi det ikke er ligegyldigt, hvad de omgiver sig med i deres hjem.

Mette Daring bor på Rosenørnsvej med sin mand Jakob Dinesen og børnene Aksel og Silke. Foto: Nils Svalebøg

Superhelte i glasbur

I kælderen har parret et stort vaskerum, værksted, biograf og Jakobs musikstudie.

Da parret overtog huset, sagde sælgeren: “Ja, kælderen får I nok aldrig sat i stand, der er så mange andre projekter.”

- Og det skulle han aldrig have sagt, for så skulle Jakob bevise det modsatte, fortæller Mette Daring.

Parret har selv støbt betongulv, isoleret og sat lofter op - især Jakob har gjort en stor del af arbejdet, men det er også ham, der bruger mest tid i kælderen. I sit studie, hvor han producerer musik - lige nu er han i gang med et projekt med nogle kolleger.

Men det er ikke kun musikkens helte, der har en plads i hjemmet. Superheltene fylder også en del.

I et glasskab i køkkenet er en flot samling af superhelte udstillet, og Aksel har stort set alle superhelte-dragter, der kan opstøves.

- Det var faktisk aftalen, at skabet med superhelte skulle ned at stå i kælderen, når den var færdig. Og sidst jeg tjekkede, var det nu. Men så længe superheltene står her, bliver busten stående inde i stuen, fortæller hun og nikker hen imod vinduet, hvor der står en stor, hvid buste af en kvinde.

- Hun hedder Tove, og Jakob er på ingen måde vild med hende.

Det er endnu et af parrets kompromiser.

Selvom de sjældent starter med at være enige, ender de altid med et fælles resultat. Det er den energi, der førte dem sammen for 15 år siden. Den ene dag er de hinandens sparringspartnere, den næste fordybet i deres eget univers - og lige præcis det er der plads til i hjemmet på Rosenørnsvej i Odense.

Der er fire etager i huset, hvis man tæller kælderen med. Foto: Nils Svalebøg
Legobyen på 3. sal er et far og søn-projekt, som de kan få mange timer til at gå med. Foto: Nils Svalebøg
Børnene Aksel og Silke sover på første sal, men har et stort legeværelse i stueetagen. Foto: Nils Svalebøg
- Børn har det med at brede sig i hjemmet, og det skal der være plads til, mener Mette Daring. Foto: Nils Svalebøg
Små figurer i vindueskarmen. Foto: Nils Svalebøg
I det fælles kontor og krea-rum kan Mette udfolde sine kreative evner. Foto: Nils Svalebøg
Mette Daring bor på Rosenørnsvej med sin mand Jakob Dinesen og børnene Aksel og Silke. Foto: Nils Svalebøg
Mette Daring bor på Rosenørnsvej med sin mand Jakob Dinesen og børnene Aksel og Silke. Foto: Nils Svalebøgg
Huset har toilet og bad på to etager, fordi det engang har været brugt til to familier. Foto: Nils Svalebøg
Tøjværelset kan se frem til en tilværelse som velværeværelse. Foto: Nils Svalebøg
Opbevaring er det, som parret har mest brug for i øjeblikket. Derfor bruger de et af husets mange værelser til netop det. Foto: Nils Svalebøg
Fra parrets soveværelse er der direkte udgang til en terasse, som de håber, de får tid til at bruge, når børnene bliver store. Foto: Nils Svalebøg
I krea-rummet står et stort, hvidt skab, som parret kalder Panduro efter hobbyforretningen, fordi det er fyldt med farver, glimmer, maling, stof, papir og hvad et hjerte ellers kan begære. Foto: Nils Svalebøg
Jakob Dinesen har selv tegnet det unikke familieportræt. Foto: Nils Svalebøg
Aksels samling af superhelte er større end fleste andre fem-åriges. Foto: Nils Svalebøg
Der er plads til børn og farver på Rosenørnsvej. Foto: Nils Svalebøg
I børnenes legeværelse hænger Aksels samling af superheltedragter. Foto: Nils Svalebøg
Huset har toilet og bad på to etager, fordi det engang har været brugt til to familier. Foto: Nils Svalebøg
Den grafiske streg går igen i parrets valg af kunst. Foto: Nils Svalebøg
Der er plads til masser af leg i børnenens store legeværelse. Foto: Nils Svalebøg
I entreen har Mette Daring og Jakob Dinesen skruet ned for farverne, fordi der sker så meget andet med jakker, sko og overtøj. Foto: Nils Svalebøg
Den lange sofa er især tiltænkt Mettes familie fra Jylland, der fylder godt, når de er på besøg. Foto: Nils Svalebøg
Grafisk kunst af Fred Birchal. Foto: Nils Svalebøg
I entreen har Mette Daring og Jakob Dinesen skruet ned for farverne, fordi der sker så meget andet med jakker, sko og overtøj. Foto: Nils Svalebøg
Der er tænkt over alle detaljer i parrets hjem. Foto: Nils Svalebøg
Der er tænkt over alle detaljer i parrets hjem. Foto: Nils Svalebøg
Superheltene i glasskabet står i køkken-alrummet. Foto: Nils Svalebøg
Mette Darring har døbt busten i stuen for Tove. Foto: Nils Svalebøg
Der er plads til børn og farver på Rosenørnsvej. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Sommerhuse er revet væk i sommerferien: - Vi var helt nede på gulvet, og så kom vi hurtigt op igen

Annonce