Annonce
Assens

To unge mænd tiltalt for groft hjemmerøveri mod 72-årig kvinde: 'Jeg pander dig kraftedeme en'

Fyns Politi frigav kort tid efter hjemmerøveriet et billede af kvindens Suzuki, der blev stjålet under røveriet og fundet kort tid efter på Mariendalsvej i Assens. Billedet blev frigivet for at komme i kontakt med eventuelle vidner, der skulle have set bilen på gerningstidspunktet. Arkivfoto: Fyns Politi
I marts i år blev en dengang 72-årig kvinde udsat for et groft hjemmerøveri, hvor hun blev truet med vold ad flere omgange. Nu står to unge mænd tiltalt for overfaldet samt flere andre ting.
Annonce

Assens/Odense: En kold nat i marts blev en dengang 72-årig kvinde vækket, da to mænd klokken 4.30 trængte ind i hendes hjem i Assens.

De to mænd på 26 og 27 år, som Fyns Anklagemyndighed mener, stod bag forbrydelsen, beordrede, ifølge anklageskriftet, kvinden ud af sin seng og trak hende ud af soveværelset og ind i et andet værelse, mens hendes hjem blev gennemrodet.

Kvinden blev skubbet ned på gulvet af de to gerningsmænd, mens de truede hende med vold ved at sige sætningerne; "jeg pander dig kraftedeme en, hvis du åbner vinduet" og "nu holder du din fucking kæft. Ellers bliver du bundet."

Mændene rev efterfølgende en guldhalskæde og et guldarmbånd af, som kvinden bar.

Derudover stjal de også flere guldsmykker, flere pengepunge med i alt 13.900 kroner i kontanter, en sabel, et træur, en støvsuger og en græsslåmaskine og løvblæser. Alt i alt til en værdi af cirka 30.000 kroner.

Til sidst tog gerningsmændene nøglerne til kvindens bil, en Suzuki Ignis, som de kørte væk fra stedet i. Den blev fundet på Mariendalsvej halvanden time senere.

Onsdag i næste uge starter sagen mod de to mænd ved retten i Odense. Der er i alt afsat fem dage til sagen, der køres som en nævningesag. Anklager Daniel Dokkedahl oplyser dog, at den femte dag er en reservedag, hvis nævningetinget ikke når at votere færdig på fjerdedagen.

Det betyder, at anklagemyndigheden vil gå efter en fængselsstraf på minimum fire år.

Annonce

Anholdt i juni

Selvom hjemmerøveriet fandt sted i marts, blev de to formodede gerningsmænd først anholdt den 15. og 17. juni, hvor begge blev fremstillet i grundlovsforhør kort tid efter.

Begge grundlovsforhør blev afholdt for lukkede døre. Anklageren fortalte under den 26-åriges grundlovsforhør den 18. juni, at politiets efterforskning af sagen op til grundlovsforhøret havde været særdeles hektisk, og derfor ønskede han dørlukning, fordi man fortsat manglede at afhøre en stribe vidner.

Begge mistænkte blev varetægtsfængslet efter grundlovsforhøret, og de har fået forlænget den fængsling lige siden.

Anklager Daniel Dokkedahl fortæller, at begge de tiltalte nægter kendskab til hjemmerøveriet mod den 72-årige kvinde.

Fyns Politi har tidligere oplyst, at den ældre kvinde efter hjemmerøveriet havde det godt efter omstændighederne, selv om hun var noget rystet.

Annonce

Stort biltyveri

De to mænd er også tiltalt for andre forhold end det grove hjemmerøveri.

Mændene skulle den 7. marts sidste år have brudt ind i en lade i Tommerup, hvor de skulle have stjålet forskellige køretøjer til en samlet værdi af lidt mere end en halv million kroner. De skulle selv have kørt køretøjerne væk fra laden under indbruddet.


Anklager Daniel Dokkedahl fortæller, at begge de tiltalte nægter kendskab til hjemmerøveriet mod den 72-årige kvinde.

Fra artiklen


Der er tale om en motorcykel og tre personbiler.

Derudover er begge mænd også tiltalt for at have begået et indbrud på en adresse i Glamsbjerg i februar 2019, hvor de skulle have stjålet smykker, tre Kähler-vaser, en stjernekikkert, iPads, lamper og kontanter til en værdi af i alt 33.507 kroner.

Den 26-årige mand er som en sidste ting tiltalt for at have begået indbrud på Peter Willemoesskolen i april i år, altså en måned efter han formentlig begik røveriet mod den 72-årige kvinde.

Her skulle han, ifølge anklageskriftet, have knust en rude ind til skolen sammen med ukendte medgerningsmænd, hvorefter de stjal to højtalere, flere forstærkere, en mixerpult og et par instrumenter. Alt til en værdi af 27.750 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce