Annonce
Udland

To undersøgt for coronavirus i Skåne er ikke smittebærere

Lehtikuva/Reuters

To patienter indlagt på et hospital i Malmø er ikke bærere af coronavirus, meddeler Region Skåne.

To personer, som er blevet undersøgt for coronavirus i Skåne, er ikke bærere af smitten. Det oplyser Region Skåne i en pressemeddelelse.

De to patienter er indlagt på et hospital i Malmø, hvor de er eller har været holdt i isolation.

- Vi er meget rundhåndede med at tage prøver af folk, som har været og rejst i Kina, og som kommer hjem med luftvejssymptomer, også selv om de ikke har været i brændpunktet, Wuhan, sagde læge Eva Gustafsson i en udtalelse til avisen Sydsvenskan søndag aften.

Isolation er rutine, når der er tale om patienter, som kan bære på mulig smitte med alvorlig sygdom, sagde hun.

Tidligere har lægerne haft mistanke om coronavirus i Sverige, men hidtil har ingen prøver vist, at patienter bar på smitten.

Gustafsson tilføjer over for Sydsvenskan, at der på nuværende tidspunkt ikke er grund til bekymring for, om coronavirusset er kommet til Sverige.

Hidtil er der kun bekræftet tre tilfælde af coronavirus i Europa. Det er i Frankrig, hvor sundhedsmyndigheder i sidste uge oplyste, at de tre patienter modtager behandling.

I alt har virusset på verdensplan spredt sig fra Kina til 13 andre lande. Det drejer sig om Australien, Cambodja, Canada, Frankrig, Japan, Malaysia, Nepal, Singapore, Sydkorea, Taiwan, Thailand, USA, og Vietnam.

Mindst 81 mennesker er døde, og flere end 2700 er smittet.

Den 23. januar sagde Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at virusudbruddet ikke udgør en global krise. Der er ikke bevis for, at virusset smitter mellem mennesker uden for Kina, vurderer WHO.

/ritzau/TT

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce