Annonce
Assens

To togstop forsvandt: Så tog Troels affære

Troels Beck holder øje med køreplanerne. Arkivfoto: Robert Wengler
To togstop var forsvundet på den vestfynske jernbanestrækning, men så tog Troels Beck affære.
Annonce

Næste gang DSB vil ændre på køreplanen for regionaltoget over Fyn, så skulle man måske lige konsultere Troels Beck fra Skalbjerg og høre, om det er i orden.

Den køreplan, som DSB offentliggjorde i november, var nelig ikke i orden, spørger man Troels Beck, så han tog affære. Det har ført til, at DSB har måttet indrømme, at der ganske rigtigt, som Troels Beck påviste, var plads til det togstop i henholdsvis Skalbjerg og Kauslunde, som ellers var forsvundet ud af køreplanen.

DSB havde i den nye køreplan for regionaltoget droppet det sidste togstop i Skalbjerg og Kauslunde, men selv om der ikke er mange passagerer med, er den vigtig, mener Troels Beck.

- Den sene forbindelse har for eksempel betydning, hvis man kommer fra et møde, et kulturarrangement i København eller fra ferie til Kastrup og skal videre hjem til Fyn. Uden den ville sidste afgang fra Kastrup være klokken 21 og ikke en time senere som i dag, siger Troels Beck, der oplever forringelser næsten hver gang, der kommer en ny køreplan.

Han skrev derfor til DSB med kopi til Assens' borgmester Søren Steen Andersen (V).

Annonce

Ikke plads

Med opbakning fra Assens Kommune kom der skred i sagerne.

DSB forsøgte undervejs at henvise til, at der skulle være plads til et godstog, men det sidste gav ikke mening for Troels Beck, da der var 40 minutter mellem det sidste regionaltog til Middelfart og det næste Intercitytog. Det burde give plads til både et regionalstop og et godstog, mente han.

Så den reelle grund måtte være for få passagerer, mente han.

- Men det er der vel også på de andre stationer, og endnu færre stop giver bare endnu færre passagerer, mener Troels Beck.

Annonce

Ministeren ind i sagen

Og Assens Kommune bakkede som nævnt op.

- Selv om der "kun" er tale om en afgang, betyder det for Skalbjerg Station en forringelse i afgange fra Odense med 10 procent. Hver eneste nedlæggelse af afgange på stationerne i Assens kommune har rigtig store konsekvenser for de borgere, der bor i området, ikke mindst fordi flere af kommunens stationsbyer ikke betjenes af regionale busruter, heller ikke af natbusser, skrev Assens Kommune blandt andet til transportminister Benny Engelbrecht og henviste også til pendlere, der ikke nødvendigvis arbejder klokken 8-16.

Et par uger senere kom der svar fra Transportministeriet om, at afgangen var reddet med en små ændringer i minuttallene til følge. Og fra Assens Kommune var der en tak til Troels Beck og en opfordring til at tage affære igen, hvis noget lignende skulle ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce