Annonce
Trekantområdet

11 arbejdspladser flytter til Port House: To store energi-aktører får fælles kontor i Fredericia

Port House bliver hjemsted for et nyt fælles kontormiljø for to energi-aktører. Arkivfoto
Energy Cluster Denmark og Center Danmark flytter sammen i et nyt kontormiljø i Port House i Fredericia. Dermed rykker i alt 11 arbejdspladser til Fredericia, hvor der skabes et stærkt miljø for energisektoren.

Fredericia: To store energi-aktører flytter ind i et nyt, fælles kontor i Fredericia.

Det er den nye organisation Energi Cluster Denmark og Center Danmark, som er et test- og forskningscenter, som rykker sammen i et fælles kontormiljø i Port House i Kanalbyen, oplyser ADP i en pressemeddelelse.

Energy Cluster Denmark har i forvejen kontorer i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Sønderborg og København. Placeringen i fæstningsbyen betyder, at organisationen kommer tættere på medlemmer som Ørsted, Energinet, Ewii, Shell og Vattenfall, oplyser ADP i pressemeddelelsen.

Annonce

- Vi har valgt Fredericia til vores nye kontor, fordi Fredericia har en meget ambitiøs strategi inden for energiområdet, der passer godt til vores ambitioner. En række store virksomheder med energi som kerneforretningsområde bor i Fredericia og omegn, og dem kommer vi nu tættere på, udtaler administrerende direktør Glenda Napier fra Energy Cluster Denmark.

Til Fredericia Dagblad fortæller hun, at selskabet flytter ind i slutningen af måneden.

- Vi får seks faste medarbejdere på kontoret, men der kommer til at være ti pladser i alt i Fredericia, siger Glenda Napier.

"Danmarks nye Silicon Valley"

Det nye kontor centralt i Fredericia bliver grundstenen i en nyt samarbejde, udtaler direktør Søren Skov Bording fra Center Danmark.

Center Danmark har lige nu hjemsted i lejede lokaler hos Ewii i Kolding, men 1. september flyttes adressen til Port House.

- Vi samarbejder med forskere fra de førende universitetsmiljøer herhjemme og internationalt. Fra det nye kontor er grundstenen lagt i samarbejde med Energy Cluster Denmark, for Danmarks nye Silicon Valley inden for digitale løsninger og innovation af energisektoren. I samarbejde med selskaberne indenfor energitransmission og -distribution, universiteter samt små og store virksomheder er vores mål at understøtte den grønne omstilling i den danske energisektor på tværs af el, vand, varme og gas, udtaler Søren Skov Bording.

Direktøren oplyser til Fredericia Dagblad, at fem fastansatte medarbejdere flytter med ind i det nye kontor i Fredericia.

Her deler Energy Cluster Denmark og Center Danmark et fælles kontor på 519 kvadratmeter.

Ifølge pressemeddelelsen bliver der skabt et stærkt udgangspunkt for energiinnovation i Danmark med det nye samarbejde. Energi Cluster Denmark har cirka 400 medlemmer fra den danske energisektor, universiteter og forskere.


I samarbejde med vores kunder er vi i gang med omstillingen fra en traditionel oliehavn til fremtidens havn, hvor nye grønne løsninger inden for recycling og nye energiformer fylder mere og mere,

Rune D. Rasmussen


Annonce

Nye grønne arbejdspladser

Havneselskabet ADP, som har opført Port House, ser frem til at få den nye lejer ind. Det udtaler administrerende direktør Rune D. Rasmussen.

- Vi har i forvejen blikket rettet mod projekter og virksomheder, som understøtter den grønne omstilling. I samarbejde med vores kunder er vi i gang med omstillingen fra en traditionel oliehavn til fremtidens havn, hvor nye grønne løsninger inden for recycling og nye energiformer fylder mere og mere, siger han.

Energi-aktører rykker ind

To forskellige energi-aktører får et fælles kontormiljø i Port House i Fredericia.

Energy Cluster Denmark er etableret 1. juli i år. Det skete i en fusion mellem Energy Innovation Cluster, Clean Energi og House of Energy. Den nye organisation har cirka 400 medlemmer blandt andre energivirksomheder, universiteter og andre aktører i økosystemet for energi.

Center Denmark er et nationalt forsknings- og testcenter for den grønne omstilling. Bag Center Denmark står Ewii, Energinet, HOFOR, Aalborg Forsyning og de fire store tekniske universiteter DTU, SDU, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet samt Fredericia-virksomheden Energy Cool.

Også borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig.

- Nye arbejdspladser indenfor det grønne område står meget højt på vores dagsorden. Vi har i forvejen en række førende grønne virksomheder i Fredericia, så Energi Cluster Denmark og Center Denmark passer perfekt til Fredericia. Vi glæder os over samarbejdet, udtaler han i pressemeddelelsen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Ægteparret Roudyna og Abdel fra Syrien kan snart arbejde som læger i Danmark: - Vi har kæmpet i seks år for at nå hertil

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

To personer kørt på OUH med skader efter knivstikkeri: Undløbet mand anholdt af politiet

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Fyn

Udenlandske læger strander i flaskehalse, når de skal godkendes: Ikke fair for nogen parter, mener Lægeforeningen

GOG

Hver sin vej for søn og far: GOG ubesejret i ligaen - Sønderjyske tabte til oprykker

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Sydfyn For abonnenter

Bevaringsværdig bygning reddet inden sammenstyrtning: Millioner på vej til Svendborg Naturskole

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende

Annonce