Annonce
Sydfyn

To statsministerkandidater til Langeland

Med stor sandsynlighed kommer Danmarks kommende statsminister til Langeland tirsdag. Mette Fredriksen holder "øråd" på VUC, og Lars Løkke Rasmussen holder vælgermøde på færgen. Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix
Socialdemokraternes statsministerkandidat og den nuværende statsminister vil gerne møde langelænderne - tirsdag eftermiddag er Mette Frederiksen i Rudkøbing til vælgermøde med et panel af lokale eksperter, mens Lars Løkke Rasmussen holder vælgermøde på Spodsbjerg-Tårs og kommer til Humble.

LANGELAND: Tirsdag eftermiddag kl 16.20 kan langlænderne møde Mette Frederiksen på VUC på havnen i Rudkøbing over en kop kaffe og kage.

Socialdemokraternes statsministerkandidat har inviteret tre langelændere til at sidde i et panel, som hun efter en kort tale vil udspørge.

Paneldeltagerne er grafikeren Marie Wöldike, der skal svare på spørgsmål om de udfordringer, der kan være ved at drive virksomhed i Udkanten. Desuden sidder Jytte Frederiksen, som præsenteres som ildsjæl og en af initiativtageren til landsbyklyngen Langeland og Strynø, i panelet sammen med Henrik Schakow, der er formand for Langelands Hjertestarterforening og desuden indehaver af firmaet FirstAED, der står bag mobilapp'en, der forbinder frivillige og professionelle akuthjælpere.

Efter debatten med panelet bliver der lejlighed for tilhørerne at stille spørgsmål til Mette Frederiksen. Det kræver dog tilmelding, hvis man vil deltage i mødet. Det kan ske på adressen www.tilmeld.dk/Rudkoebing.

Mødet slutter kl 17.10, hvor Mette Frederiksen fortsætter til Svendborg, hvor hun deltager i et debatmøde i Borgerforeningen arrangeret af Fyns Amts Avis, hvor også Svendborgs borgmester Bo Hansen og folketingskandidat Bjørn Brandenborg (begge S) deltager.

Annonce

Statsministeren holder færgemøde

Tirsdag aften ankommer landets nuværende statsminister også til øen. Lars Løkke Rasmussen (V) rejser med færgen fra Tårs klokken 19.15 sammen med partifællen Erling Bonnesen, som er opstillet i Svendborg-Langeland-Kredsen.

På færgen vil de holde vælgermøde om trafikprojektet "Fra omvej til genvej," som blandt andet handler om at skabe en hurtigere færgeovergang mellem Lolland og Langeland.

Det vil blandt andet kunne ske ved at bygge en dæmning og etablere en kunstig ø med færgehavn godt tre kilometer længere ude i havet end den nuværende færgehavn i Tårs. Og det skal kædes sammen med opgradering af hovedvej 9 på både Langeland, Tåsinge og Lolland.

Lars Løkke Rasmussen ovenatter på Langeland, og onsdag morgen besøger han Spar-købmanden i Humble klokken 8.30. Her kan interesserede hilse på og få en hurtig snak med statsministeren, inden han tager videre en halv time senere.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce