Annonce
Odense

To smittet med Covid-19 i institutioner: Sundhedschef følger tallene nøje i Odense

I testcenteret på Hjemmeværnets område vest for Odense testes der fortsat mange borgere. Foreløbig er smittetallene små i Odense Kommune. Foto: Michael Bager
Et barn og en medarbejder på to forskellige institutioner i Odense blev først på ugen konstateret smittet med Covid-19. Kommunens sundhedschef Charlotte Scheppan har et skarpt øje på antallet af smittede.
Annonce

Odense: Et barn og en medarbejder på to forskellige institutioner i Odense er tidligere på ugen blevet konstateret smittet med Covid-19. Det fremgår af tal om coronasituationen fra Odense Kommune.

Ifølge kommunen er smittekæderne på begge institutioner blevet brudt ved at sende medarbejdere hjem, teste personale og børn samt hurtig isolation af de pågældende og deres nærmeste, ligesom alle berørte parter som forældre, pårørende og ansatte er blevet orienteret.

Alligevel er der endnu ingen alarmklokker, der ringer, hos sundhedschef i Odense Kommune Charlotte Scheppan, men hun og det øvrige beredskab i kommunen holder et skarpt øje med smittetallene i takt med, at skolebørnene vender tilbage til skolerne, foreningslivet kommer i gang igen, og folk vender tilbage på arbejde efter sommerferien.

- I og med, at udviklingen i antallet af smittede har været stigende og aktuelt lidt faldende igen i Odense, følger vi det tættere og er generelt mere opmærksomme. Men det er ikke en alarmerende situation lige nu. Onsdag var tallet syv nye smittede per 100.000 borgere indenfor de seneste syv dage og dermed et stykke under de kritiske 20 nye per 100.000 borgere, som Aarhus har oplevet, lyder det fra Charlotte Scheppan.

Hun holder lige nu tre ugentlige møder med kriseberedskabet, som - mens coronakrisen var på sit højeste - holdt virtuelle møder hver morgen. Kriseberedskabet består af chefer fra alle kommunens forvaltninger og stadsdirektøren.

-  Hen over sommeren har vi haft møder tre gange om ugen. Nogle få er blevet aflyst, fordi der har været nogle meget fredelige uger, hvor udviklingen har ligget under to nye smittede per 100.000 borgere på en uge. Men vi kan med en times varsel indkalde til møde, hvis der opstår en situation, der kalder på det, fortæller Charlotte Scheppan.

Hun tilføjer, at der ikke har været brug for de fem selvisolationsboliger, der er stillet til rådighed for fynboer, som måtte have problemer med at isolere sig ved sygdom på grund af eksempelvis særlige boligforhold.

Annonce

Ingen indlagte på OUH

Charlotte Scheppan har tæt kontakt med den sygeplejefaglige direktør på OUH, og her har de ikke - og har ikke den seneste uge haft - indlagte med Covid 19. Til gengæld har de travlt i testcentrene.

- Og det er naturligt og godt og tyder på, at teststrategien virker, bemærker sundhedschefen.

- På OUH følger man selvfølgelig også situationen tæt, og vi har bedt om at få besked, hvis det skulle vise sig, at der er særlige geografiske områder, vi skal være opmærksomme på, tilføjer hun.


Jeg har det på en måde lidt dobbelt med, at det er gået så fint hen over sommeren, for det må ikke blive en sovepude for os

Charlotte Scheppan, sundhedschef i Odense Kommune


Odense Kommune har ikke haft smittede beboere på kommunens plejecentre, og har ligesom landets øvrige kommuner igen åbnet for besøg af pårørende.

Det vil der fortsat være, med mindre noget ændrer sig radikalt, siger Charlotte Scheppan.

Covid-19 i Odense.

I Odense Kommune er eller har der været 132 borgere per 100.000 borgere smittede med Covid-19 - i alt vil det sige 271 borgere, der er testet positive i Odense Kommune.

Hertil kommer formentlig et mørketal af smittede borgere, der ikke er blevet testet.

Indenfor de seneste syve dage har der været syv nye tilfælde af smittede med coronavirus.

I alt knap 87.000 borgere er testet for Covid-19 på Fyn.

Hun glæder sig over, at det foreløbig er lykkedes at holde antallet af smittede med coronavirus nede i Odense Kommune, men hun er også opmærksom på, at tingene kan ændre sig hurtigt.

- Jeg har det på en måde lidt dobbelt med, at det er gået så fint hen over sommeren, for det må ikke blive en sovepude for os. Derfor har vi også skrevet ud til alle ansatte i Odense Kommune for at minde om, at man fortsat skal være opmærksom på afstand og hygiejne og de nationale retningslinjer, siger hun.

Skulle Odense Kommune ligesom eksempelvis Aarhus opleve en stor stigning i antallet af smittede borgere, skal kommunen ifølge retningslinjerne i første omgang teste alle ansatte på fem udvalgte institutioner indenfor ældre- og handicapplejen for at få en indikation af, hvor udbredt smitten er. Skulle der så være særlige problemer, vil kommunen samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed for at inddæmme smitten.

Sundhedschef i Odense Kommune Charlotte Scheppan holder et skarpt øje med smitte-tallene. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce