x
Annonce
Nordfyn

To sigtet for spirituskørsel

Nordfyn: To personer er de seneste dage blevet taget for spirituskørsel på de nordfynske veje, fremgår det af døgnrapporten fra Fyns Politi.

Mandag eftermiddag indtraf der en episode på Søndersøvej ved Morud. En person ringede til politiet fra sin bil og fortalte, at han var blevet påkørt bagfra, mens han kørte cirka 70 kilometer i timen. Han fulgte efter bilisten, der havde påkørt ham, men denne nægtede at standse. Det lykkedes politiet at opspore ham, så han senere blev anholdt på sin hjemadresse, hvor han blev sigtet for spirituskørsel.

Der var også alkohol indblandet, da en person tirsdag omkring klokken 19.00 blev standset af politiet på Klintebjergvej. Her viste en test også, at bilisten var påvirket af alkohol over det tilladte.

Af døgnrapporten fremgår det også, at der natten til mandag var indbrud ved en bolig på Ullerupvænget, postnummer Søndersø. Det lykkedes at skaffe sig adgang til et garage/udhus at bryde en port op. Herefter blev der stjålet en havetraktor og en fejemaskine. (hen)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce