Annonce
Kerteminde

To rådhuse samles på Troelskærskolen i Munkebo - måske følger Kerteminde Rådhus

Siden Troelskærskolen med den centrale placering ved Torvet blev lukket som skole, er den blevet fyldt med 10. klassecenter, bibliotek, plejehjem, kulturhus - og nu rykker den kommunale administration snart ind. Arkivfoto: Vibeke Volder
Med vedtagelsen af en tilbygning på 75 kvadratmeter på Kulturhus Fjorden er sidste skridt i en større rokade på plads: 10. klasse flytter til Kulturhus Fjorden, Munkebo Bibliotek flyttes og to rådhuse samles på Troelskærskolen
Annonce

Nordøstfyn: Den tidligere skole Troelskærskolen ved Munkebo Torv er lige så stille ved at blive et rådhus. Sidste skridt til den større rokade, der skal til for at give plads, blev taget på økonomiudvalgsmødet i denne uge. Her besluttede et flertal, at der skal bygges 75 kvadratmeter til på Kulturhus Fjorden, så der er plads til at flytte kommunens samlede 10.klasse ud fra Troelskærskolen.

Det er allerede besluttet, at Munkebo Bibliotek skal flyttes fra den nuværende placering på Troelskærskolen, så det i stedet rykker ind i forsamlingshuset.

Dermed er der skabt plads til, at medarbejderne fra Langeskov og Munkebo rådhuse kan samles i de nu rømmede kvadratmeter. Der være plads til de kommunalt ansatte, når de kommende nye ejere skal overtage de to rådhuse. Der er kommet bud ind på dem begge.

Annonce

Olesen: - Det har vi ikke snakket om

Tilbage står der så et tredje rådhus i Kerteminde - et der for længst er dømt nedslidt. Tidligere års lange debatter om at bygge nyt eller renovere er forstummet.

Borgmester Kasper Olesen (S) forsikrer dog, at der ingen planer er om at nedlægge Kerteminde Rådhus og samle det hele på Troelskærskolen:

- Det har vi ikke snakket om overhovedet. Det er ikke noget, jeg ser for mig i den nærmeste fremtid, siger han.

- Men det er da en ide, vi skal have kigget på, når vi når frem til, at vi skal forholde os til de administrative arbejdspladser i Kerteminde. Der er også mange andre muligheder, men jeg vil da ikke skyde ideen ned på forhånd.

Annonce

Luunbjerg: - Vi er ikke så kræsne

Tanken er ikke nær så fjern for viceborgmester Hans Luunbjerg (V), der på økonomiudvalgsmødet stemte imod at bygge de 75 kvadratmeter til 10. klasse på Kulturhus Fjorden.

- Det var der flere gode grunde til, siger han.

- En af dem er, at vi ikke bryder os om at sætte fase 1 i gang uden at have en plan for fase 2. Det er en god ide at samle administrationen, men der er jo ikke en samlet plan, da ingen ved, hvad der skal ske med Kerteminde Rådhus. Skal det renoveres, eller skal det rykke ind i de sidste fløje på Troelskærskolen, når plejehjemmet rykker ud?

Hans Luunbjerg har intet imod tanken om at samle hele administrationen på den tidligere skole i Munkebo.

- Bare der er en samlet plan, så er vi ikke så kræsne. Men vi går ikke ind for halve løsninger, og da slet ikke, når biblioteket og foreningslivet i Munkebo kommer til at betale for den halve løsning.

Annonce

Munkebo vinder på det

At Munkebos fritidsliv "betaler", ser Kasper Olesen helt anderledes på:

- Jeg synes, at Munkebo vinder på det her. Vi får moderniseret/renoveret kulturhuset og skaber en fantastisk folke-, kultur- og multisal med bedre akustik og mulighed for opdeling i mindre enheder. Vi får rykket udstillingsarealerne på biblioteket helt frem i stedet for som nu allerbagerst, og så kommer der 100 ekstra arbejdspladser til byen, siger han.

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce