Annonce
forside

To minus en: Nye veje skal sikre svage trafikanter på Langeland

Houvej blev i sommer udvidet så der er plads til 2 minus 1 vejen. Foto: Gitte Kjeldal

2 minus 1 veje er på vej ved Hou og ved Tullebølle. Vejene skal beskytte især cyklister og gående, mener kræver at bilisterne ændre vaner

Hou/Tullebølle: Ikke mindst cyklende og gående kan få glæde at de nye veje, der er ved at blive etableret ved Hou og Tullebølle.

Det er i hvert tilfælde det, der er intentionen, når Langeland Kommune nu omdanner to mindre befærdede vej til de såkaldte 2 minus 1 veje.

På Houvej fra Lohalsvej til syd for krydset Østerhuse/Houvej etableres 2 minus 1-vej. Her bliver den lokale hastighedsbegrænsning desuden sat ned fra 80 til 50 km/t. Møllevænget og del af Lismosevej til Pellemarken etableres som 2 minus 1-vej for at gøre det mere sikkert for cyklister at komme fra cykelstien mod Simmerbølle/Rudkøbing til stisystemet i Tullebølle. Der er desuden planer om at Vindeltorpvej og Eskebjergvej også skal blive til 2 minus 1-vej på sigt, men her skal der udføres en vejudvidelse først i lighed med den, som er udført på Houvej.

2 minus 1-vejen kommer til at bestå af ét kørespor, der skal bruges af bilister i begge retninger - derudover er der i hver side en såkaldt kantbane, hvor cyklister og gående skal færdes. Bilisterene skal køre ud i kantbanerne, hvis de møde modkørende biler men skal holde ind bag cyklister og gående hvis der er nogen i den pågældende kantbane.

Annonce

Se hvordan man skal køre på 2 minus 1 veje:

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce