Annonce
Assens

To meter mellem eleverne og masser af håndhygiejne: Ansatte kalder genåbningsplan for "et kæmpe puslespil"

Et større logistisk arbejde skal nu i gang i forhold til at indrette børnehaver og skoler, der genåbner fra næste uge. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Det anbefales, at børnehavebørnene får dobbelt så meget plads et lege på indendørs end normalt anbefalet. Legepladsen kan indrettes, så børnene kun leger med ganske få andre.

Legetøjet vaskes af to gange dagligt. Og børn og voksne skal til håndvasken minimum hver anden time.

Samtidig skal elever på skolerne sidde med to meters mellemrum og ankomme i intervaller.

Tirsdag aften har Sundhedsstyrelsen udsendt detaljerede vejledninger for, hvordan man forestiller sig, at dagtilbud og de mindste skoleklasser kan genåbne fra onsdag 15. april.

De indebærer kort fortalt masser af "kan"- og "skal"-punkter i forhold til rengøring, håndhygiejne, indretning samt hvordan vi færdes blandt hinanden.

- Hold da op, det bliver et kæmpe puslespil, lyder den umiddelbare vurdering fra fællestillidsrepræsentant Lise Ravn Jeppesen fra BUPL Vestfyn.

Hun ser frem til at høre nyt fra Assens Kommune, hvordan man vil løse det i praksis.

- Jeg er utrolig spændt på at høre, hvordan vi får det til at gå op i en højere enhed. Også normeringsmæssigt, hvordan vi får dækket alle børnene ind, hvis alle pludselig møder ind fra næste uge, siger fællestilidsrepræsentanten.

Annonce

Lærerformand: Pres på pladsen

Kredsformand John Rasmussen fra Vestfyns Lærerkreds lægger sig i samme spor.

- Jeg tænker, at nogle skoler - specielt de små skoler - godt kan blive udfordrede på lokaler, når der skal være to meter mellem hver elev, siger kredsformanden, der forudser, at der i klasser med 26 elever bliver brug for to undervisningslokaler.

Han kalder det noget af et "logistisk arbejdsstykke", hvis man skal i mål med vejledningen indenfor eksempelvis rengøringen, hvor tablets skal aftørres flere gange dagligt og borde og kontaktpunkter skal vaskes af to gange dagligt. Der er samtidig lagt op til, at størstedelen af undervisningen foregår udendørs.

- Det er godt nok mange ting, man skal have styr på som personale, konstaterer kredsformanden.

Han forestiller sig, at en del af undervisningstiden kommer til at gå med at overholde vejledningen, og han spørger, om der er tilstrækkeligt med lærerresurser til at dække ind, når de ældste elever samtidig skal fjernundervises.

En plan skal lægges

Borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune, oplyser tirsdag aften, at de kommende dage nu skal gå med at lave en lokal plan, der kan fungere fra næste uge.

Han er overbevist om, at det lykkes at få strikket sådan en plan sammen.

Han oplever en velvilje fra forskellige ledder og kanter i denne tid, så han er fortrøstningsfuld i forhold til at finde en løsning på, hvordan man griber det an.

- Der er mange muligheder for at udnytte pladsen. Vi har relativt meget plads pr. elev på de skoler, vi har i Assens Kommune. I særdeleshed de steder, hvor der er overbygning, siger borgmesteren.

Han nævner blandt andet lærerkræfterne som en logistisk hurdle. Men det skal der ifølge borgmesteren findes en løsning på.

- Vi skal have samfundet igang igen. Vi lærer noget hen ad vejen, og kommunerne er utrolig gode til at lære af hinanden. Jeg ved også, børnene på skolerne inden var i gang med at lære at vaske hænder, siger Søren Steen Andersen.

Du kan læse vejledningen for skole og fritidsordninger her. Og vejledningen for dagtilbud her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce