Annonce
Indland

To mere end sidste år: 14 mistede livet på de fynske veje

13 blev dræbt på de fynske veje i 2016.

Det var især høj fart og uopmærksomhed, der kostede menneskeliv.

OPDATERET: Vi skrev tidligere, at der var 13 trafikdræbte på Fyn i 2016. Tallet er 14 dræbte i 13 ulykker. Her tælles ulykken, hvor en kvinde mistede livet, da bilen blev ramt af en betonklods, med, fordi den startede som en færdselssag. Den er efterfølgende efterforsket som en drabssag.

En 17-årig pige og en 18-årig dreng mistede den 9. november livet i en trafikulykke på Gundestrupvej ved Vester Åby. De kom kørende over en bakke, der kaldes "hopbakken" i lokalområdet, da bilen skred ud og ramte et vejtræ. Det blev to af de i alt 14 personer, der i 2016 mistede livet på de fynske veje. Det er to mere end i 2015.

På landsplan er antallet af trafikdræbte også steget - fra 178 i 2015 til 208 i 2016. Set i det lys er det en lille stigning, der er sket på Fyn.

- Vi frygtede, at det ville blive svært at holde tallet lavt, fordi der skete en del ulykker tidligt på året, fortæller Holger Warmbier, der er leder af trafiksektionen ved Fyns Politi.

Heldigvis skete der tilsvarende færre ulykker sidst på året, fortæller han.

Annonce

Trafikdræbte på Fyn

13 mennesker omkom i trafikken i 2016.

12 mennesker omkom i trafikken i 2015 og 2014.

27 mennesker omkom i trafikken i 2013.

10 mennesker omkom i trafikken i 2010.

Klik på kortet for flere informationer

Høj fart og uopmærksomhed

I otte tilfælde er de dræbte bilister, i to tilfælde er der tale om motorcyklister, og en mand er død i forbindelse med en traktorulykke. Flere af ulykkerne er soloulykker - ulykken i Gundestrup er den eneste, hvor der er sket mere end et dødsfald.

- Det var en voldsom ulykke, fortæller Holger Warmbier og forklarer, at alt tyder på, at der blev kørt for stærkt.

Kort efter ulykken fortalte naboer, hvordan de ofte oplevede, der blev kørt alt for hurtigt på strækningen. Fyns Politi var efterfølgende ude for at undersøge, om der skulle gøres noget for at forbedre trafiksikkerheden.

- Men hastigheden er allerede sat ned til 60 km/t. Hvis folk overholder færdselsloven, så sker det jo normalt ikke, siger Holger Warmbier.

Fyns Politi og Vejdirektoratet har i længere tid inspiceret de steder, hvor der er sket dødsulykker, og det arbejde fortsætter i samarbejde med de fynske kommuner.

Netop høj fart og uopmærksomhed er to af de gennemgående faktorer, når man ser på årets fatale trafikulykker.

- Generelt er det jo hastighed, der er den altoverskyggende årsag - og uopmærksomhed som en anden tilbagevendende årsag, fortæller Holger Warmbier.

Det var også en 19-årig bilist i alt for høj fart, der kostede en 71-årig knallertkører fra Faaborg livet. Den 71-årige mand kom kørende ad Odensevej i Nr. Broby, da han blev ramt af den 19-årige bilist, der kørte om kap med sin kammerat. Den 19-årige mand blev idømt halvandet års fængsel og fire års frakendelse af kørekortet. Hans kammerat fik 40 dages betinget fængsel.

Betonklods kostede kvinde livet

Der er en ulykke, der skiller sig ud - ulykken på Den Fynske Motorvej, hvor en kvinde mistede livet, og hendes mand kom alvorligt til skade, da en betonklods ramte bilen. Betonklodsen blev kastet fra en motorvejsbro nær Skallebølle.

- Det startede som en færdselssag, men det viste sig hurtigt, at der faktisk var tale om en drabssag, fortæller Holger Warmbier og forklarer dermed, hvorfor ulykken er talt med i det samlede tal for trafikdræbte.

Fyns Politi lukkede kort før jul sagen uden at opklare, hvem der kastede betonklodsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce