Annonce
Indland

To mørkklædte mænd set på bro: Politiet undersøgte motorvej efter ny anmeldelse om stenkast

Fyns Politi fik tirsdag aften en anmeldelse om et nyt stenkast fra en motorvejsbro. Ifølge politiet er der dog næppe tale om et stenkast, men snarere et stenslag eller andet. Foto: Michael Bager

Fyns Politi fik tirsdag aften en ny anmeldelse om stenkast fra en motorvejsbro. Men undersøgelser på stedet viste ingen tegn på stenkast mod trafikken.

Politiet fik tirsdag aften en ny anmeldelse om stenkast på Fynske Motorvej. Denne gang ved Søndersøvej ved Vissenbjerg-afkørslen. Det skriver TV2 Fyn.

- Klokken 20.31 tirsdag ringer en mand ind og fortæller, at han har set to mørkklædte mænd stå på en vejbro og kaste sten ned på motorvejen, fortæller vagtchef Thomas Bentsen til tv-stationen.

Ifølge anmelderen lå stenene, som blev kastet, i kanten af motorvejen.

Undersøgelser på motorvejen og broen viste dog ingen tegn på kasteskyts fra broen, og der kan i stedet have været tale om et stenslag eller andet, oplyser vagtchefen til TV2 Fyn og fortæller, at opmærksomheden omkring stenkastene på Fyn har givet flere henvendelser.

- Vi får faktisk mange henvendelser omkring stenkast fra vejsider og vejbroer over motorvejen. Men mange af dem viser sig at være tilfælde af stenslag og ikke stenkast, siger Thomas Bentsen til tv-stationen.

Politiet efterlyste mandag en række personer og køretøjer i forbindelse med efterforskningen af et kast med en genstand fra broen ved Ravnebjerggyden ned på en bil den 28. august.

Du kan kontakte Fyns Politi på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce