Annonce
112

Medbragte mukkert og økse: Tyve smadrede panserglasrude i luksusbutik og fyldte stor sæk med tasker

Der har igen været indbrud i forretningen Happel i det indre Odense, hvor tre tyve fyldte en sæk med kostbare tasker. Ejeren opfordrer folk til at være opmærksomme, hvis nogen forsøger at sælge billige Mulberry-tasker.

Odense: Fyns Politi vil gerne høre fra personer, der måtte have bemærket tre mænd på to knallerter i centrum af Odense ved firetiden onsdag morgen.

Klokken 4.05 fik politiet en anmeldelse fra et vidne, som havde set tre mænd komme kørende i Store Gråbrødrestræde. De standsede ud for forretningen Happel, der sælger blandt andet tøj, sko og tasker i højere prisklasser. Med sig havde de en mukkert og en økse, fortæller forretningens ejer, Anne Dorthe Happel.

Mukkerten brugte mændene til at slå det panserglas ind, som Anne Dorthe Happel har fået sat op i vinduerne til sine to forretningslokaler, der ligger med få meters mellemrum. Derefter brugte de øksen til at hakke glasset op med, forklarer hun.

Fra butikken tog mændene 40-50 tasker og punge, som de proppede i en stor sække.

Det var en nabo til forretningen, som opdagede indbruddet og alarmerede politiet. Og det var ikke første gang, naboen var vidne til et indbrud i forretningen.

- Jeg har haft indbrud mange gange - mine butikker ligger ved siden af hinanden, og de skiftes til at gå efter den ene og den anden butik. Men jeg ved ikke, hvor længe jeg kan blive ved. Det er kun døde ting, de tager, men de næste par uger vil jeg vågne klokken fire om morgenen for at se, om der er nogen, der har ringet til mig, siger Anne Dorthe Happel.

Annonce
Tasker og punge fra forretningen blev proppet i en stor sæk, som tyvene kørte væk med. Foto: Michael Bager

Alarm afskrækker ikke tyve

Hun har installeret alarm i forretningslokalerne, men hverken den eller panserglasset er tilsyneladende nok til at holde tyve væk fra blandt andet de tasker af mærket Mulberry, som blev stjålet ved indbruddet tirsdag morgen.

- Det bimler og bamler, men det er de åbenbart ligeglade med, siger Anne Dorthe Happel, som tirsdag formiddag stadig var i gang med skaffe sig et overblik over, hvilke varer tyvene havde taget denne gang, og hvor meget taskerne og pungene er værd.

- Lige nu går vi og rydder op og forsøger at få fjerne alle glasskårene. Og jeg har været inde hos min nabo for at se den video, der er blevet optaget af tyvene, da de kørte af sted. Sækken med taskerne var så tung, at en af tyvene faldt bagover fra knallerten, fortæller Anne Dorthe Happel.

Du kan se videoen øverst i artiklen.

Tyvene, der beskrives som danskere, kørte fra stedet i retning mod Vestergade. En af tyvene kan ifølge Fyns Politi være kommet til skade, da ruden blev smadret.

Har du oplysninger om sagen, kan du give dem til Fyns Politi på telefon 114.

Ukendte gerningsmænd på scootere brød tidligt onsdag morgen ind i Anne Dorthe Happels forretning og stjal blandt andet tasker af mærket Mulberry. Foto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce