Annonce
forside

To mænd og en kvinde frifundet for hjemmerøveri mod sydfynsk ægtepar

Retten i Svendborg har frikendt tre yngre sydfynboer for hjemmerøveri. Arkivfoto: Michael Bager

To mænd på 24 og 31 år og en kvinde på 27 år var tiltalt for at trænge ind i et hus i Åbyskov ved Svendborg og overfalde og true beboerne og stjæle en række værdier. Det fandt Retten i Svendborg dog ikke bevist, og de blev alle tre frikendt - men dømt for en række andre forbrydelser.

Åbyskov: En domsmandsret i Svendborg fandt det ikke bevist, at to mænd og en kvinde havde begået et voldsomt hjemmerøveri mod et ægtepar på Skårupøre Strandvej i Åbyskov for godt to år siden.

De tre personer var tiltalt for den 28. november klokken fire om morgenen at have trængt ind hos parret for at opkræve en påstået gæld på 21.000 kroner. Det skulle ifølge anklagemyndigheden være sket med slag og under trusler om vold. Blandt andet skulle den mandlige beboer være truet med at blive kørt ind i et træ i sin bil.

Ifølge tiltalen lykkedes det manden at stikke af, hvorfor de tre personer rettede fokus mod hustruen. Hun var så skræmt, at hun lod sig true til at skrive under på et overdragelsesdokument og udlevere et musikanlæg til de tre uvelkomne gæster, hvorefter disse forsvandt.

Domsmandsretten fandt det ikke bevist, at hændelsen havde fundet sted som beskrevet. Det blev heller ikke klart, om der var et gældsforhold mellem parterne eller ej. De tre personer vedstod dog, at de havde været på adressen.

Ægteparrets forklaringer var i rettens øjne utroværdige. Nogle steder var de også direkte i modstrid med hinanden, og derfor var der ikke beviser for at dømme for røveri, vold eller trusler. Alle tre tiltalte blev derfor frifundet for hjemmerøveri.

Annonce

Politimand overfaldet

Men der var flere andre anklagepunkter, som de blev dømt for.

Det viste sig, at trekløveret havde snuppet to mobiltelefoner på vej ud af huset i Åbyskov. De blev ved anholdelsen senere på natten fundet på den 31-åriges bolig i Frørup indpakket i sølvpapir, hvorfor han blev dømt for tyveriet.

Den 31-årige blev derimod frifundet for ulovligt at være i besiddelse af en kniv, da den også blev fundet i hans hjem og ikke på offentligt sted.

Den 31-årige blev idømt 10 dages betinget fængsel og samfundstjeneste i 30 timer. Han blev samtidig frakendt retten til at køre bil i fem år. Det skete på baggrund af kørsel uden kørekort og med amfetamin i blodet.

Den 24-årige mand blev også dømt for andre forhold. Retten lagde vægt på, at han flere gange var dømt for lignende kriminalitet, da straffen lød på 60 dages fængsel for vold og trusler mod tjenestemand i funktion. Hændelsen fandt sted under uroligheder i Frederiksgade i sommeren 2017. I september samme år blev han taget med en kniv, og i oktober blev han taget med amfetamin.

Han blev desuden fundet skyldig i at have bestilt en anden kniv via internettet til en venindes adresse. Pakken blev afsløret i Det internationale Postcenter i Kastrup.

Den 27-årige kvinde er ikke tidligere straffet, men hun har nu også en plet på sin straffeattest. Det blev nemlig til en bøde på 3000 kroner for at være i besiddelse af amfetamin til eget brug.

Da de alle tre blev frifundet for hovedsigtelsen for hjemmerøveri, besluttede domsmandsretten trods de andre domme at lade staten betale sagens omkostninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

OB

OB spiller test i Malmø

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce