Annonce
Fyn

To mænd fængslet efter kæmpe politiaktion: 40 pistoler fundet i Aarslev

Arkivfoto: Michael Bager
To mænd på 22 år og 35 år blev fredag eftermiddag ved Retten i Odense varetægtsfængslet for våben- og narkobesiddelse under særligt skærpende omstændigheder. Anholdelserne var en del af en kæmpe aktion på flere fynske adresser.

Fyns Politi ransagede i samarbejde med Særlig Efterforskning Øst fredag 18 adresser på Fyn. Det førte til et massivt våbenfund og 14 anholdelser.

To af de anholdte mænd på henholdsvis 22 år og 35 år blev fredag eftermiddag klokken 14 fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Odense. Selvom grundlovsforhøret blev lukket af hensyn til den videre efterforskning, fik de fremmødte fra pressen lov at høre sigtelserne blive læst op.

Ifølge sigtelsen blev den 35-årige anholdt på Nettolageret på Industrivej i Aarslev sammen med flere medgerningsmænd, hvor der blev fundet ikke mindre end 40 pistoler, heraf 13 af mærket Glock 25, samt mere end 10 kilo amfetamin med det formål at sælge det videre.

Den 22-årige blev sigtet for besiddelse af to pistoler af ukendt mærke samt en tilhørende lyddæmper, der blev fundet i hans bil kort før grundlovsforhøret.

Begge mænd er desuden sigtet for besiddelse af 20 kilo amfetamin.

Begge nægter de sig skyldige, og ingen af dem ønskede at udtale sig i sagen. De blev begge senere fredag eftermiddag varetægtsfængslet frem til den 11. oktober.

Desuden vil yderligere seks personer lørdag blive fremstillet i grundlovsforhør, og her vil Anklagemyndigheden også bede om lukkede døre.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce