Annonce
Indland

To mænd er stukket med kniv i nattelivet i Odense

Politiet har anholdt en mand, som mistænkes for at have stukket to mænd med kniv i Odense.

To mænd er blevet stukket med kniv under uroligheder i Odense natten til søndag.

Det fortæller Ehm Christensen, der er vagtchef ved Fyns Politi, tidligt søndag morgen.

Klokken 01.48 fik politiet anmeldelsen om et knivstikkeri på Kongensgade i Odense.

Her var to grupper mænd kommet op at skændes i nattelivet. Situationen udviklede sig, da en mand fra den ene gruppe trak en kniv.

Han stak to mænd fra den anden gruppe. En 25-årig mand blev stukket i armen og brystet, mens en 24-årig mand blev stukket i armen.

- De to er ikke kommet alvorligt til skade, men er blevet behandlet på skadestuen, siger Ehm Christensen.

Han fortæller, at politiet har anholdt en formodet gerningsmand. Det er en 18-årig mand fra Odense. Politiet har endnu ikke afgjort, om han skal sigtes i sagen.

- Vi har ikke klarlagt de nærmere omstændigheder og har ikke talt med de øvrige i gruppen endnu, siger vagtchefen.

De to forurettede er fra henholdsvis Svendborg og København.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Annonce