Annonce
Odense

To mænd dømt: Fik penge for at slette skolefravær

Arkivfoto.

To unge mænd, der har stået bag omfattende fusk og hacking af Tietgen Handelsgymnasium i Odense, er tirsdag blevet idømt 30 dages betinget fængsel for at slette elevers fravær.

Det skriver DR Fyn.

- Vi begyndte sådan lidt karl smart-agtigt, men så fandt vi ud af, at vi kunne tjene lidt penge på det, så vi lavede en hjemmeside, fortalte den 19-årige i retten.

Den 19-årige fik med sin skolekammerat hjemmesiden op at køre, og flere elever betalte mellem 460 og 550 kroner for at få fjernet lektioners fravær. Andre elever fik slettet fravær helt uden at betale. I alt fik 11 elever fjernet deres fravær, skriver DR Fyn.

Annonce

Flere elever skal for retten

De to unge mænd ved ikke, hvor meget de tjente på hjemmesiden, men et skøn er 1626 kroner.

Ud over de 30 dages betinget fængsel er de begge blevet idømt tillægsbøder på henholdsvis 2000 og 1000 kroner.

Senere tirsdag og onsdag skal retten tage stilling til de elever, som har købt sig til at få slettet fravær. I alt er 14 unge blevet sigtet i sagen.

Anklager Marianne Bircks forventning er, at alle de unge vil tilstå. Af den grund er der blot afsat mellem 20 og 30 minutter til at behandle hver sag.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce