Annonce
112

To lettere kvæstet efter sammenstød på landevej

Uheldet skete på Odensevej lidt udenfor Nyborg mellem klokken 09.05 og 09.10 torsdag morgen. Lastbilen, der holdt parkeret i vejsiden, tilhører et firma, som for tiden er ved at lægge asfalt på kørebanen. Foto: Kasper Riggelsen
En 20-årig kvinde og en 45-årig mand måtte en tur på skadestuen efter uheld lidt uden for Nyborg torsdag morgen.

Nyborg/hjulby: Det så alvorligt ud, og det var det sådan set også, efter et trafikuheld på Odensevej lidt udenfor Nyborg torsdag morgen ved 9-tiden.

To personer, en 20-årig kvinde og en 45-årig mand, blev efterfølgende hentet af en ambulance og kørt til skadestuen i Svendborg.

Begge var lettere kvæstet, men der var ikke tale om alvorlig personskade, oplyser politiassistent Michael Stie fra Fyns Politi.

Selv fik han travlt med at dirigere trafikken, efter at der klokken 9.35 blev åbnet før kørsel i det ene spor, alt imens beredskabet fejrede glasskår og indsamlede motorolie, der dryppede ned på vejbanen

Uheldet skete ifølge Michael Stie, da den kvindelige bilist - helt efter forskrifterne - ville tage farten af for at overhale en lastbil med anhænger, der holdt parkeret i vejsiden med fronten mod kørselsretningen.

Hun nåede også at påbegynde overhalingen, da hun blev ramt bagfra af en varebil.

- Først "potter" han til hende, så personbilen bliver skubbet længere ud på vejen og begynder at snurre rundt. Og øjeblikket efter kører manden i varebilen så frontalt ind i lastbilen, der holder stille. Han fortæller selv, at han ikke var opmærksom og derfor ikke nåede at bremse. Samtidig skønner vi, at han måske kørte lidt for stærkt, siger politiassistenten.

Af samme grund vil han ikke afvise, at der kan komme et retsligt efterspil for den 45-årige. Torsdag middag manglede politiet dog fortsat at gennemføre en mere grundig afhøring af de involverede parter og af eventuelle vidner til uheldet.

Ved middagstid torsdag var der igen åbnet for trafik på strækningen i begge retninger. Tilbage stod kun personbilen, en Nissan Miera, der på næsten mirakuløs vis undgik en kollision med lastbilen, men som ikke desto mindre har fået et ordentligt tryg i bagenden.

Annonce
Efter at have påkørt en personbil bagfra, fortsatte varebilen direkte ind i den parkerede lastbil. Foto: Kasper Riggelsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce