Annonce
Faaborg-Midtfyn

To løb kickstarter Outdoor Sydfyn på søndag

Det bliver en forårs-forsmag på årets Outdoor Sydfyn, når der søndag 28. april afvikles både trail run og mountainbikeløb her i Svanninge Bakker. Arkivfoto: Outdoor Sydfyn
Et mountainbikeløb og et trail run i Svanninge Bakker på søndag bliver en forårsbebuder og appetitvækker på Outdoor Sydfyn i august.

Faaborg: Selv om der er næsten fire måneder til årets store outdoor-event, kommer det til at smage af Outdoor Sydfyn i Svanninge Bakker søndag 28. april. Her er Outdoor Sydfyn nemlig vært for to events, når der afvikles mountainbikeløb og trail run.

Eventchef Rico Busk er glad for at kunne vise Faaborgs herligheder frem året rundt:

- De sydfynske alper byder på noget af Danmarks bedste og smukkeste terræn. Med de to forårsløb kan vi byde på outdoor-events hele året rundt. Vi har også noget i støbeskeen til november. Men det helt store brag af en outdoor-fest bliver som sædvanlig den forlængede weekend i august, fortæller han. Trail run på søndag starter klokken 10 med distancer på 6 og 12 kilometer. Det er både for løbere, der aldrig har dyrket trailløb før, og for dem, der vil udfordre sig selv og give den fuld gas i de stejle bakker.

Begge distancer indeholder naturens udfordringer, hvor løbeteknikken kommer på prøve, når der konstant skiftes retning på smalle stier, og de mange stigninger skal forceres. Der bliver en rundstrækning på tre kilometer.

Mountainbikeløbet starter klokken 13. Der er to distancer på henholdsvis 35 og 75 minutter plus omgangen færdig. Ruten indeholder enkelte stræk fra det legendariske MTB-race i august, "Den Gode, Den Onde og Den Grusomme", men vil være krydret med andre stier og sat sammen på en anden måde. Ruten er lidt nemmere end august-løbet og appellerer bredt. Om små fire måneder følger så det store Outdoor Sydfyn fra 22. til 25. august. - Outdoor Sydfyn er for alle. Den inkarnerede sportsudøver, der søger de hårdeste, mest krævende konkurrencer. Familien, der vil tilbringe en weekend sammen, fuld af kvalitetstid, natur og masser af sjove outdoor-aktiviteter på vand og land. Og alle dem, der bare gerne vil kigge på, spise en is, drikke en øl og nyde det enestående natur- og kulturlandskab omkring Faaborg, fremhæver Rico Busk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce