Annonce
forside

To læger blev frifundet: Nu bliver sag om patients død anket til landsretten

Sagen om to læger tiltalt for forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en mand skal en tur i landsretten.

En 39-årig reservelæge og en 54-årig afdelingslæge blev april frifundet i byretten for forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en mand, der senere døde. Nu anker anklagemyndigheden sagen til landsretten.

Svendborg: Sagen om to læger fra Svendborg Sygehus tiltalt for grov forsømmelse i behandlingen af en mandlig patient, som senere døde, har endnu ikke nået sin ende.

For selvom den 39-årige kvindelige reservelæge og den 54-årige mandlige afdelingslæge tidligere er blevet frifundet ved Retten i Svendborg, så har anklagemyndigheden nu valgt at anke sagen til landsretten.

Det bekræfter anklager Mie Hansen fra Statsadvokaten i Viborg.

- Vi mener, at der grundlag for en domsfældelse. De beviser, der skal til for, at de kan blive dømt for det, de er tiltalt for, er til stede, mener vi, og derfor vil vi gerne have, at landsretten tager stilling til sagen, siger anklageren.

Langstrakt sag

Det er snart fire år siden, sagen begynder. Dengang bliver en mand indlagt på Fælles Akutmodtagelsen i Svendborg (FAM) med mavesmerter og tilset af den 39-årige reservelæge, der har forvagt.

Hendes opgave er at tilse patienter med symptomer, der kan pege i retning af, at de fejler noget, som skal behandles kirurgisk.

Reservelægen har tidligere forklaret i retten, at hun har bedt en sygeplejerske om at måle patientens blodsukker, da han har diabetes, hvilket sygeplejersken dog ikke kan huske at have fået besked om. Knap en måned efter indlæggelsen dør manden, hvorfor reservelæge sammen med en 54-årig afdelingslæge, der havde supervisionansvaret, bliver tiltalt autorisationslovens §75 om at "have udvist grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i behandlingen".

En tiltale som Retten i Svendborg tilbage i april i år ikke fandt tilstrækkelig bevis for at kunne dømme lægerne for. Der var nedlagt påstand om en bødestraf.

Nu prøves sagen af i landsretten.

- Vi vil gerne have landsrettens stillingtagen til, hvorvidt den konkrete sag kan kvalificeres som grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i behandlingen af en patient, og dermed er en overtrædelse af loven om autorisation af sundhedspersoner, siger anklager Mie Hansen.

Hun ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvorfor man ser muligheder for at få et andet resultat af sagen end i byretten.

- Det hører hjemme i proceduren, når vi når dertil, forklarer Mie Hansen.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Sport For abonnenter

Det sorte får i bassinet: Jeanette Ottesen gør i ny bog boet op efter en succesfuld, men drænende svømmekarriere

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Erhverv For abonnenter

Nyt kæmpe erhvervsbyggeri ved motorvejen ligger indenfor kirkebyggelinjen: - Når vi står på kirkegården, kan vi kigge henover taget

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Kender du en solstråle? Kommune søger unge til at hygge om de ældre på plejehjem

Annonce