Annonce
forside

To læger blev frifundet: Nu bliver sag om patients død anket til landsretten

Sagen om to læger tiltalt for forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en mand skal en tur i landsretten.

En 39-årig reservelæge og en 54-årig afdelingslæge blev april frifundet i byretten for forsømmelse og skødesløshed i behandlingen af en mand, der senere døde. Nu anker anklagemyndigheden sagen til landsretten.

Annonce

Svendborg: Sagen om to læger fra Svendborg Sygehus tiltalt for grov forsømmelse i behandlingen af en mandlig patient, som senere døde, har endnu ikke nået sin ende.

For selvom den 39-årige kvindelige reservelæge og den 54-årige mandlige afdelingslæge tidligere er blevet frifundet ved Retten i Svendborg, så har anklagemyndigheden nu valgt at anke sagen til landsretten.

Det bekræfter anklager Mie Hansen fra Statsadvokaten i Viborg.

- Vi mener, at der grundlag for en domsfældelse. De beviser, der skal til for, at de kan blive dømt for det, de er tiltalt for, er til stede, mener vi, og derfor vil vi gerne have, at landsretten tager stilling til sagen, siger anklageren.

Annonce

Langstrakt sag

Det er snart fire år siden, sagen begynder. Dengang bliver en mand indlagt på Fælles Akutmodtagelsen i Svendborg (FAM) med mavesmerter og tilset af den 39-årige reservelæge, der har forvagt.

Hendes opgave er at tilse patienter med symptomer, der kan pege i retning af, at de fejler noget, som skal behandles kirurgisk.

Reservelægen har tidligere forklaret i retten, at hun har bedt en sygeplejerske om at måle patientens blodsukker, da han har diabetes, hvilket sygeplejersken dog ikke kan huske at have fået besked om. Knap en måned efter indlæggelsen dør manden, hvorfor reservelæge sammen med en 54-årig afdelingslæge, der havde supervisionansvaret, bliver tiltalt autorisationslovens §75 om at "have udvist grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i behandlingen".

En tiltale som Retten i Svendborg tilbage i april i år ikke fandt tilstrækkelig bevis for at kunne dømme lægerne for. Der var nedlagt påstand om en bødestraf.

Nu prøves sagen af i landsretten.

- Vi vil gerne have landsrettens stillingtagen til, hvorvidt den konkrete sag kan kvalificeres som grovere eller gentagen forsømmelse eller skødesløshed i behandlingen af en patient, og dermed er en overtrædelse af loven om autorisation af sundhedspersoner, siger anklager Mie Hansen.

Hun ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvorfor man ser muligheder for at få et andet resultat af sagen end i byretten.

- Det hører hjemme i proceduren, når vi når dertil, forklarer Mie Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce