Annonce
Nordfyn

To krav til en corona-tester: Tryghed og tillid

Selv formummet bag visir og mundbind er det vigtigt for en poder at kunne skabe tryghed hos den, der skal testes. Her er det Karl Jørgensen, der gør sig klar til opgaven på Særslev Skole. Foto: Betty Rasmussen

Nordfyn: Når afdelingsleder for sygeplejen i Nordfyns Kommune Carsten Andreasen ansætter medarbejdere, der skal køre rundt til plejecentre og skoler og tilbyde corona-test til sundhedspersonalet, lærere, pædagoger og skoleelever over 12 år, kigger han efter to afgørende egenskaber: Kan de skabe tryghed og tillid, selv når de er iført mundbind, visir og overtræksdragt?

- Til gengæld er jeg helt ligeglad med, hvad de har lavet før.

1 Tryghed

- Kan du få en urolig elev i 8. klasse til at føle sig tryg. Kan du lave sjov og få dem, der skal testes, til at grine, for så slapper de af.

2 Tillid

- Den, der bliver testet, skal have tillid til fagligheden. Poderne skal ikke tabe tingene på gulvet, samle dem op og genbruge dem. De skal have den hygiejniske forståelse, selv om de ikke har en sundhedsfaglig baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Andre må - Sanne fra Havnen må ikke: Nu skal teknisk udvalg diskutere om Sanne må låne to p-pladser til at servere fadøl

Annonce