Annonce
Middelfart

To klasser på folkeskole sendt hjem: Mobile testvogne sendes til Nørre Aaby efter stigende smitte

Sundhedschef Jeanette Rokbøl opfordrer borgerne i og omkring Nørre Aaby til at lade sig teste de kommende dage, da der er stigende smitte i området. Arkivfoto
Smitten stiger i Middelfart Kommune og særligt i området omkring Nørre Aaby, hvor den lokale folkeskole har måttet sende to klasser hjem på grund af flere smittetilfælde.

Nørre Aaby: En 6. klasse og en 5. klasse på Nørre Aaby Skole er i denne uge blevet sendt hjem, efter der er konstateret smitte med covid-19 blandt elever.

Sundhedschef ved Middelfart Kommune Jeanette Rokbøl forklarer, at der er fundet otte smittetilfælde blandt eleverne i de nu hjemsendte klasser.

I slutningen af april lukkede hele Ejby Skole ned på grund af ét enkelt smittetilfælde, mens flere andre havde symptomer. Men i Nørre Aaby har Styrelsen for Patientsikkerhed altså fundet det tilstrækkeligt kun at sende de ramte klasser hjem.

Annonce

- På Nørre Aaby Skole er det begrænset til to klasser, mens der på Ejby Skole var risiko for, at noget nær alle klasser kunne være berørt af smitten, siger Jeanette Rokbøl.

- Det bekymrer os

I det hele taget er smitten i kommunen stigende, forklarer sundhedschefen. Onsdag ligger  Middelfart Kommune på en incidens på 74,7. Onsdag eftermiddag skriver Middelfart Kommune i en pressemeddelelse, at det er lig med 12 nye smittede siden tirsdag.

- Det bekymrer os jo. Men det er specifikt området omkring Nørre Aaby lige nu, siger sundhedschefen, der fortæller, at man derfor holder særligt øje med situationen netop der.


Husk nu på de gode råd med at holde afstand. Sprit hænder, og få jer testet. For vi vil nødig stå i en situation, hvor vi skal lave restriktioner.

Jeanette Rokbøl, sundhedschef


Nørre Aaby Sogn har ifølge tallene fra tirsdag syv bekræftede smittetilfælde, hvilket giver en positivprocent på 1,4. For at et sogn lukker ned, skal det tal være på 2,5, ligesom der skal være mindst 20 nye smittetilfælde og mindst 500 smittede ud af 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Nørre Aaby Sogn er dermed ikke i akut fare for en lokal nedlukning, men hvis smitten stiger i sit nuværende tempo kan det føre til nedlukninger af både skoler og fritidsliv, skriver Middelfart Kommune i pressemeddelelsen onsdag eftermiddag. Derfor har Region Syddanmark sørget for, at det frem til og med 21. maj vil være muligt at blive testet hver dag i Nørre Aaby. Der sendes også ekstra pcr-testvogne til Nørre Aaby Skole torsdag og fredag, hvor de vil have åbent fra 12 til 17. Det kræver ikke tidsbestilling. Fredag er der også åbent for kviktest på skolen som vanligt.

- Vores opfordring er: Husk nu på de gode råd med at holde afstand. Sprit hænder, og få jer testet. For vi vil nødig stå i en situation, hvor vi skal lave restriktioner. Det ønsker vi ikke overhovedet, siger Jeanette Rokbøl.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce