Annonce
112

To kørt på OUH: Slingrende kørsel endte med frontalt sammenstød

Politiet mistænker en bilist for spirituskørsel efter et færdselsuheld nord for Otterup tirsdag aften. En kvinde blev fastklemt og måtte køres til undersøgelse på Odense Universitetshospital.

Otterup: En 59-årig kvinde og en 32-årig mand, begge fra Otterup, blev tirsdag aften kørt til Odense Universitetshospital efter et færdselsuheld på Krogsbøllevej nord for Otterup. Der er mistanke om, at manden kørte bil i spirituspåvirket tilstand.

Ifølge vagtchef hos Fyns Politi Ehm Christensen fortalte et vidne, som havde kørt bag mandens bil, at den havde slingret, før den på et tidspunkt svingede helt over i den modsatte vognbane. Samtidig kom den 59-årige kvinde kørende i sin bil imod manden, og de to biler stødte frontalt sammen.

- Vi har bedt om at få blodprøver af manden, siger Ehm Christensen, som endnu ikke har et resultat af blodprøverne.

Kvinden var efter sammenstødet klemt fast i sin bil og måtte hjælpes ud, hvorefter hun blev kørt til OUH for at blive nærmere undersøgt. Umiddelbart har vagtchefen ikke melding om, at nogen af de involverede skulle være kommet alvorligt til skade.

Annonce
De to biler, der var impliceret i færdselsuheldet dagen derpå. Foto: Henrik Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce