Annonce
112

To indbrud i Rudkøbing: Politiet mistænker sammenhæng

Politiet mistænker, at samme gerningsmænd står bag to indbrud i Rudkøbing. Arkivfoto
Onsdag modtog politiet anmeldelser om to indbrud i Rudkøbing - der kan være en sammenhæng.

RUDKØBING: Den første anmeldelse modtog Fyns Politi om formiddagen. Her havde der været ubudne gæster i et hus på Nørrebro. Gerningsmanden eller mændene kom ind ad et opbrudt stuevindue og var efterfølgende rundt i hele ejendommen. Der er endnu intet overblik over, hvor meget der er stjålet.

Noget kunne tyde på, at samme gerningsmand eller mænd har været på spil i en lejlighed i Skindhandlerparken i dagene mellem fredag den 13. september og mandag den 16. september. Fremgangsmåden er nemlig den samme, oplyser Fyns Politi.

Fra lejligheden er der blandt andet stjålet kontanter, vinterfrakke, kondisko, parfumer og smykker.

Man er nu i gang med at undersøge om de tekniske spor, som er sikret ved begge indbrud, kan bruges i den videre efterforskning, oplyser Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce