Annonce
Nyborg

To i én: Se på kunst og oplev Nyborg fra oven

Se på kunst og oplev den flotte udsigt i Vandtårnet til og med uge 34. Foto: Maria Frellesen Pedersen
For tredje år i streg udstiller kunstnere værker i Vandtårnet på Dronningens Bastion. Det giver ovenikøbet mulighed for en tur til tops i tårnet for turisterne.
Annonce

Nyborg: Det hører til sjældenhederne, at Vandtårnet på Dronningens Bastion er åbent for besøgende, men i løbet af sommeren er der mulighed for at se Vandtårnet indefra og Nyborg midtby oppefra.

Traditionen tro skulle den årlige begivenhed Kunst i Vandtårnet være åbent til Store Bededag, men på grund af corona, blev der i år ikke afholdt nogen åbningsceremoni. Men i uge 26 satte den første kunstner sine værker op i Vandtårnet, og åbnede dermed også tårnet for turister og nysgerrige nyborgensere, der endnu ikke har været en tur forbi.


Det er jo en fordel for alle, at vi kan få lov til at udstille vores værker her i Vandtårnet. Kommunen har nogen, der kan sørge for, at holde åbent for turister, og vi kan udstille vores kunst kvit og frit

Christa Skøtt, kunstner


- Det er en fordel for alle, at vi kan få lov til at udstille vores værker her i Vandtårnet. Kommunen har nogle, der kan sørge for at holde åbent for turister, og vi kan udstille vores kunst kvit og frit, lyder det fra Christa Skøtt, der udstillede nogle af sine værker i Vandtårnet i uge 28.

Christa Skøtt fra Sulkendrup udstiller for andet år i streg sine værker i Vandtårnet. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Christa Skøtt, der selv bor i Sulkendrup, er for andet år i streg en af de mange kunstnere, der udstiller sine værker i Vandtårnet.

Annonce

Godt besøgt

Selv om Vandtårnet normalt ikke holder åbent for besøgende, har der været mange mennesker forbi. I løbet af den første time, Christa Skøtt stod i tårnet, lagde 55 gæster vejen forbi.

- Der er nogle, der kommer kun for at se Vandtårnet, men der er også mange, der kigger på værkerne, inden de går en tur op af de mange trapper, men vi kan mærke, at det er meget afhængigt af vejret. Hvis det ikke er vejr til at bevæge sig ud, kommer der heller ikke så mange forbi her, lyder det fra kunstneren.

Det er den enkelte kunstner, der bestemmer hvilket tidsrum Vandtårnet er åbent i. Foto: Maria Frellesen Pedersen

Udstillingsstanden i Vandtårnet er forbeholdt kunstnere fra Nyborg Kommune, men i ønsket om at holde Vandtårnet åbent længst muligt, har også kunstnere fra Kerteminde og Odense fået lov til at udstille værker i tårnet.

Til og med uge 34 vil kunstnere udstille værker i Vandtårnet i forskellige tidsrum i løbet af dagen. Vandtårnet er åbent de timer, hvor kunstneren er til stede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce