Annonce
Middelfart

To grønne topmøder på Fyn på samme dag: Middelfart får millioner fra regionen til klimafolkemøde

Klimafolkemødet i Middelfart har tre år på bagen, og til næste år vokser det sig til noget, der minder om landsdækkende størrelse, efter Region Syddanmark er hoppet ombord som partner og har afsat to millioner kroner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Middelfart får til næste år et tre dage langt klimafolkemøde efter en økonomisk håndsrækning fra Region Syddanmark. Det er lagt samtidig med det grønne topmøde Tomorrow i Kerteminde Kommune.
Annonce

Middelfart: I sommer gav Region Syddanmark håndslag på at indgå et partnerskab med Middelfart Kommune om at skabe et nationalt klimafolkemøde.

Og nu følger der også penge med, efter regionsrådet har besluttet at støtte klimafolkemødet med to millioner kroner til begivenheden i 2020, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) hæfter sig i en pressemeddelelse blandt andet ved, at der ingen kommunegrænser er, når det gælder udfordringerne for vores klima.

- Og derfor skal vi finde de gode løsninger i fællesskab – både kommuner, regioner, staten, virksomheder, organisationer og borgere. Det kan et stærkt, nationalt klimafolkemøde være en vigtig platform for at understøtte, siger regionrådsformanden blandt andet.

Annonce

Folkefest i byen

Den økonomiske håndsrækning fra regionen betyder, at klimafolkemødet for første gang bliver afviklet over flere dage, når det løber af stablen 27. til 29. august i Middelfart by.

Man er dermed tættere på målet om at få skabt en landsdækkende begivenhed, beskriver Johannes Lundsfryd (S) i pressemeddelelsen.

Kommunen havde ellers givet sig selv tre år til at få det nationale topmøde på benene, og for knap en måned siden afsatte et flertal af politikerne i Middelfart Byråd en ekstra million kroner til formålet. Den bliver lagt oveni den ene million kroner, som kommunen i forvejen bruger på begivenheden.

Millionerne skal blandt andet bruges til at ansætte folk og til praktiske foranstaltninger såsom workshops, opbygning af scener og så videre, forklarer konstitueret kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen, der ser frem til en sand folkefest i Middelfart by, til avisen.

- Hovedformålet bliver at motivere og inspirere til nogle klimahandlinger, hvor man i workshops kan arbejde og udstille. Det skulle meget gerne resultere i, at flere gør noget for klimaet. Det er den brændende idé, siger Thorbjørn Sørensen, der håber at se på den gode side af 6000-7000 deltagere.

Han uddyber, at også andre samarbejdspartnere såsom Coop, Dansk Fjernvarme og Danva (interesseorganisation for drikke- og spildevandsselskaber, red.) er ombord. Ikke med kroner og ører, men med afholdelse af diverse arrangementer.

Annonce

Kamp om klimaet

Der bliver desuden kamp om de klimainteresserede, når klimafolkemødet i Middelfart bliver afholdt, da det ligger oveni bæredygtighedsmødet Tomorrow arrangeret af en privat forening med iværksætteren Caroline Søeborg Ahlefeldt i spidsen.

Tomorrow bliver afholdt 28.-29. august på Lundsgaard Gods ved Kerteminde og skal også med tiden vokse sig til landsdækkende størrelse.

Konstitueret kommunaldirektør i Middelfart Thorbjørn Sørensen er ærgerlig over datosammenfaldet, da ingen af parterne var bevidste om det, da datoerne blev lagt fast, fortæller han.

- Jeg tror, at det illustrerer, at der er en kamp om at få dagsordenen. Ikke bare på Fyn, for der foregår også jyske initiativer. Det skal man bare være glad ved, siger Thorbjørn Sørensen.

- Vi kører ufortrødent videre med vores og vil selvfølgelig koordinere så meget som muligt med dem (Tomorrow, red.), siger den konstituerede kommunaldirektør, der nævner foredragsholdere og andre som oplagte emner at samarbejde om at tiltrække.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce