Annonce
Odense

To gode råd til Odense om klimaplaner: Smid tålmodigheden og drop det perfekte

Lav nogle ambitiøse planer og tidshorisonter, der forpligter. Sådan lyder opfordringen fra Bünyamin Simsek, der er rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune. Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix
Hvad er vigtigst, når Odense Kommune de kommende år skal arbejde frem mod at blive CO2-neutral? Borgmester og rådmand fra henholdsvis København og Aarhus giver her gode råd baseret på deres erfaringer med selv samme ambition.
Annonce

Brødtekst

1. Smid tålmodigheden

- Vær ikke tålmodige. Der skal sættes nogle ambitiøse planer og tidshorisonter, der forpligter jer selv som politikere. Det er meget nemt som politiker at sætte målsætninger, som andre senere skal levere på. Derfor handler det om selv at komme i mål med opgaverne. Og så skal virksomhederne være del af et fælles samarbejde med kommunen, så der sikres mest mulig gennemslagskraft i forhold til at lykkes.

Bünyamin Simsek (V), rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune

2. Drop det perfekte

- Man skal ikke bilde sig selv ind, at man kan lave en perfekt aftale. Men det er alligevel en rigtig god måde at motivere hinanden og sætte en retning mod at blive grønnere. Man skal bare ikke begynde at blive skuffet og føle, at alt falder fra hinanden, når man opdager ting undervejs, man gerne ville have lavet anderledes eller mere ambitiøst,. Hold fast i det, I har lovet hinanden, og sæt så eventuelt nye og supplerende mål oveni uden at se det som en nederlag.

Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce