Annonce
Kerteminde

To gode og to dårlige ting ved Kirsebærfestivalen: Lokal opbakning, men mangel på interesse for boder

Et af de faste indslag er, når kirsebærdronningen kommer i rylen. Noget, den nye formand sætter stor pris på. - Dronningen, der kommer med rylen og deler kirsebær ud, og når vi synger lyset ud, er noget af det bedste, siger formanden. Her ses sidste års dronning. Arkivfoto: Vibeke Volder
Det er første gang, han står i front for Kirsbærfestivalen som formand, men han har flere gange været med som gæst. Erik H. Jørgensen giver her sine bud på to gode ting og to dårlige ting ved Kirsebærfestivalen.
Annonce
Annonce

1. Lokal opbakning

De forskellige boder til Kirsebærfestivalen er en af de ting, Erik H. Jørgensen fremhæver som godt ved festivalen. De er med til at illustrere den lokale opbakning ifølge ham.

- Det er dejligt, at de lokale bakker op om festivalen. De frivillige og de forskellige boder viser, at de vil det, siger han og påpeger også støtten fra Cityforeningen som eksempel.

Han har dog et ønske om at få flere fødevareboder til festivalen.

2. "Ordentlig" musik

Der er blevet skåret ned på musikken, så der kun er musik på Torvet. Det skal være med til at sikre bedre økonomi. Der lyder dog en erkendelse fra formanden. Nogle af pengene er gået til at sikre en mand, der står for musikken.

Det er nemlig vigtigt for Erik H. Jørgensen med "ordentligt" musik.

- Det skal lyde godt, og det skal være passende musik, siger han.

1. Afgørende boder

Formanden har fremhævet boderne som en af de gode ting ved festivalen, fordi de viser lokal opbakning. Han fremhæver dem dog også som en del af de dårlige ting. De er nemlig afgørende for, at festivalen kan løbe rundt og i indtil videre har interessen for boderne i år været lavere end sidste år.

- Hvis vi ikke får nok boder fremover, har vi ikke nok til at fortsætte, siger Erik H. Jørgensen.

2. Kommunens engagement

Som enhver formand for en festival, der er presset økonomisk, nok vil gøre, fremhæver Erik H. Jørgensen kommunens støtte til festivalen som en dårlig ting. Den mangler nemlig ifølge ham.

- Vi får ikke hjælp til rengøring bagefter eller andet. Det er meget at stå med selv - også økonomisk. Hvis kommunen ikke bakker op, kommer festivalen til at lukke på et tidspunkt, siger han og tilføjer:

- Det vil være sørgeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce