Annonce
Odense

To gange oliespild på samme dag: - Der må være en fejl på bybusserne i Odense

Beredskab Fyn havde i går travlt med at bekæmpe forurening fra en af de busser, der havde spildt olie over en længere strækning. Billedet er taget ved Syddansk Universitet. Foto: Peter Krogh Frausing
To gange på samme dag måtte Beredskab Fyn rykke ud for at bekæmpe forurening efter oliespild fra bybusser i Odense. - Der må være en fejl på busserne, siger holdleder, der var med til at rydde op. - Det er ikke første gang, det sker.
Annonce

Beredskab Fyn måtte tirsdag bruge en del tid på at gøre rent efter to bybusser, der havde spildt olie over længere strækninger gennem byen.

Holdleder Søren Brodersen fra Beredskab Fyn mener, at der er en generel fejl på de busser, der kører rundt i Odense.

- De har faktisk en fejl på de busser, og jeg tror, de godt ved det. Det er jo ikke første gang, det her er sket. Der er et eller andet galt, når busserne laver sådan noget. Det er jo ikke noget, turistbusser gør, siger Søren Brodersen.

Avisen spurgte tirsdag Fynbus, om selskabet er bekendt med, at der skulle være en fejl på bybusserne, der får dem til at spilde olie oftere end andre typer busser.

Til det siger Fynbus' kommunikationschef, Martin Krogh:

- Det er Keolis, der kører busserne for os i Odense, og de fortæller mig, at de to sager, der har været i dag, har to forskellige årsager. I det ene tilfælde var det en defekt hydraulikslange, der var blevet monteret på en bus, som havde været til et stort, rutinemæssigt eftersyn.

- I det andet tilfælde var det bussens tankdæksel, der enten ikke var blevet lukket eller var sprunget op under kørsel. Så der er sket to uafhængige fejl på to forskellige busser på samme dag, siger Martin Krogh.

- Jeg har ikke fået at vide, at der skulle være en generel fejl på busserne, så det ved jeg ikke noget om. Der må du ringe til Keolis, tilføjer han.

Annonce

Længere strækning

De to busser, der spildte olie tirsdag morgen, nåede begge at køre langt, mens der løb eller dryppede olie fra dem.

- Den første var i morges over en lang strækning over 7-8 kilometer. Den tog det to timer at rydde op efter. Jeg ved dog ikke præcis, hvor den bus har kørt, for det var inden, jeg mødte på arbejde, siger Søren Brodersen, Bredskab Fyn.

- Den anden var jeg selv med til at rydde op efter. Den havde kørt ad Gørtlervej og videre ad Niels Bohrs Allé. Men det er altså to bybusser, der har lavet forurening over længere strækninger på samme dag, siger han.

- Vi gør så det i begge tilfælde, at vi kører hele den strækning, som bussen har kørt, mens den har tabt olie, og så hælder vi noget olieopløsende væske på. Den mængde olie, der er løbet ud, kan godt se ud af meget, når der også er regnvand på vejene, men forureningen er helt væk nu, siger Søren Brodersen.

Avisen kontaktede tirsdag Keolis' afdeling på Gammelsø i Odense og talte kort med en medarbejder, der dog ikke havde lov til at udtale sig, men henviste til Fynbus.

Det lykkedes ikke at få fat i Keolis' presseafdeling i København, der ifølge en telefonsvarer lukker klokken 15.30.

Annonce
Annonce
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Nyeste tal: De konstaterede tilfælde af corona er markant på retur i Nyborg Kommune

Annonce