Annonce
Underholdning

To fynske teatre har vinderchancer ved Årets Reumert 2020

Odense Teater kan vinde en Reumert i kategorien Årets bedste forestilling for maratonstykket "Min geniale veninde 1+2", der bygger på Elena Ferrantes roman-serie. Foto: Emilia Therese
Skuespil om venskab på godt og ondt, menneskets dårskab og verdens undergang sikrer Odense Teater og Teater Momentum vinderchancer ved Årets Reumert 2020.
Annonce

Coronakrise eller ej. Årets Reumert 2020 bliver gennemført, og med lidt forsinkelse kan navnene på de nominerede i de 16 kategorier endelig offentliggøres.

Nomineringsfeltet fordeler sig ligelige mellem køn, hvor 14 kvinder og 13 mænd er nomineret i de ni kunstnerkategorier.

Det mest bemærkelsesværdige er, at én nominering til Årets mandlige hovedrolle bliver delt af to skuespillere, Olaf Johannessen og Jens Albinus, som spillede tvillinger i "Det store stilehæfte" på Husets Teater.

En anden nyhed er, at traditionen med at hylde en kunstner for en ekstraordinær indsats eller et livsværk vender tilbage.

Dem er de fynske teatre oppe imod

Årets forestilling
"Min geniale veninde 1+2", Odense Teater.
"Ordet", Aarhus Teater.
"Det store stilehæfte", Husets Teater.

Årets særpris
"Room 4.1 - Live", Kristján Ingimarsson Company.
"Apokalypse", Teater Momentum.
"Dark Noon", Fix&Foxy og Østerbro Teater.

Årets mandlige ensemblerolle
Kasper Dalsgaard, "De hovedløse", Mungo Park.
Ole Sørensen, "Mod til at dræbe", Teatret Møllen.
Bisse, "Helligtrekongersaften", Odense Teater.

Årets dramatiker
Simone Isabel Nørgaard, "Jordens indre", Folketeatret.
Marie Bjørn, "Apokalypse", Teater Momentum.
Anna Bro, "Rædsel", Aha Produktion og Teater Grob.

Annonce

Bisse er nomineret

To fynske teatret har vinderchancer i fire kategorier.

Teater Momentum, rugekassen for eksperimenterende scenekunst, er nomineret i to kategorier - begge takket være forestillingen "Apokalypse", som skildrede både Jordens og menneskehedens opståen og kollaps. "Apokalypse" er nomineret til Årets særpris, og Marie Bjørn er nomineret som Årets dramatiker.

Storebror i Jernbanegade, Odense Teater, er nomineret for to forestillinger, som spillede bold med det sceniske udtryk. "Min geniale veninde 1+2", den seks timer lange dramatisering af Elena Ferrantes romanserie, er nomineret til Årets forestilling. Og Thorbjørn Radisch Bredkjær bedre kendt som Bisse, er nomineret i kategorien Årets mandlige ensemblerolle for rollen som narren Feste i "Helligtrekongersaften".

Annonce

Fyn og nærmeste omegn

Blandt de øvrige nominerede er flere med tilknytning til Fyn og nærmeste omegn.

Sicilia Gadborg Høegh, datter af skuespillerne Anna Gadborg og Kjeld Høegh og søster til skuespilleren Sara Gadborg, er nomineret til Årets kvindelige ensemblerolle for "Penthesilea" på Det Kongelige Teater.

Kasper Dalsgaard, der er nomineret til Årets mandlige ensemblerolle for "De hovedløse" på Mungo Park, spiller til sommer titelrollen i Molières "George Dandin" på Teatret Slotsgården.

Det nu lukkede Fredericia Teaters opsætning af "Urinetown" har vinderchancer i kategorien Årets musikteater og musical.

"Apokalypse" , som er skabt til Teater Momentum vol. 13, figurerer i to Reumert-kategorier, Årets særpris og Årets Dramatiker. Marie Bjørn har skrevet manuskriptet. Foto: Martin Høyer Poulsen
Annonce

Platt-Form er værter

Nu er nomineringerne offentliggjort, men de kunstnere og teatre, som har chance for at få en glasstatuette med hjem til vindueskarmen eller bogreolen, må vente to en halv måned endnu, for scenekunstens svar på filmens Bodil-fest er udsat fra 7. juni til 21. september.

Senere på sommeren følger navnene på de otte lovende talenter, der er garantret en talentpris, mens modtageren af hædersprisen først bliver afsløret ved selve prisfesten, der finder sted på Folketeatret i København.

Værter ved Årets Reumert 2020 er satiregrupen Platt-Form alias skuespillerne Mille Lehfeldt, Jakob Fauerby og Laus Høybye.

Se samtlige nominerede og jurymedlemmerne på fyens.dk.

Musikeren Bisse fik sin scenedebut i Odense Teaters opsætning af "Helligtrekongersaften". Nu er han nomineret til Årets mandlige ensemblerolle for sit spil som narren Feste. Foto: Nils Svalebøg
Platt-Form alias Mille Lehfeld, Laus Høybye og Jacob Fauerby er værter ved Årets Reumert 2020, som finder sted på Folketeatret 21. september. Foto: PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Koks i kulissen i Den Fynske Opera: Tidligere næstformand genkender ikke to vigtige mødereferaters indhold

Odense

Mand anholdt med hjemmelavet våben

Kerteminde

At blive voksen

Nordfyn For abonnenter

Min sommer uden: Mette og Carsten må undvære Roskilde og Skanderborg festival - nu står deres foodtruck på Bogense Havn hele sommeren

Odense

Politichef om drabssagen fra Egeparken: - Det er for tidligt for os at melde ud, hvad der præcis er sket

Kerteminde For abonnenter

Million-priser på Nordre Havnekaj fastsat: Nu sættes 18 eksklusive Kerteminde-huse til salg

Annonce