Annonce
Bøger

To fynske præster: Sådan løser de udfordringen med begrænsningen i antallet af kirkegængere

Dorthe Tofte-Hansen, der er sognepræst ved Dalum Kirke, har ikke gode erfaringer med pladsreservation til kirkens arrangementer. Arkivfoto: Heidi Lundsgaard
To fynske sognepræster fortæller, hvordan deres kirker løser udfordringen med den kommende tids begrænsning i antallet af kirkegængere.

Kristi himmelfartsdag og søndag viser det sig, om tilstrømningen til de genåbnede kirker bliver så stor, at der ikke er plads til alle. To fynske sognepræster er ikke så bekymrede, at de har oprettet pladsbestilling via et netbaseret bestillingssystem som Plads i kirken.

Lisbeth Hoffmann Petersen, sognepræst, Hjallese Kirke:

- Tanken om, at man skal tilmelde sig en gudstjeneste, falder mig for brystet. Selv om vi har haft god søgning til vores gudstjenester på Youtube og Facebook, kommer folk næppe til at stå i kø, da vi har 80 pladser i kirken. Og hvis det bliver nødvendigt, kan vi arrangere ekstragudstjenester. Konfirmationerne er vores største udfordring, så vi har bl.a. dubleret konfirmationen 6. juni med én 3. oktober, for at skabe den fornødne plads til konfirmandernes familie.

Dorthe Tofte-Hansen, sognepræst, Dalum Kirke:

- Et pladsbestillingssystem har vi ikke brug for. Fra julegudstjenesterne er kirkegængerne vant til først til mølle-princippet, og det gælder også her, men bliver næppe aktuelt, for vi har plads til pænt mange. Af smittehensyn må vi kun døbe ét barn pr. tjeneste, så dåb flytter vi fra søndags-højmessen til lørdage. Så er der også plads til, at alle familiens pårørende og venner kan deltage. Vi har erfaring med pladsreservation til udflugter og fællesaftner med biblioteket. Men det er flere gange resulteret i, at vi til de mest eftertragtede arrangementer har afvist fok ved døren, hvorefter det viste sig, at dem, der havde reserveret billet, slet ikke dukkede op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fiskeparadis midt i byen

Annonce