Annonce
Erhverv

To fynske møbelfamilier tjener formuer på ejendomme

Ud over at være administrerende Direktør i Cane-Line, sidder Brian Djernes også i bestyrelsen i en lang række af ejendomsselskaber, som han har investeret i. Foto: Frederik Steen Nordhagen
De bruger det meste af deres tid på at sælge møbler verden over. Men Brian Djernes og Knud Andreasen tjener langt mere på deres investeringer i aktier og ejendomme.
Annonce

Rynkeby: Det er møbler, der har bragt Brian Djernes og Knud Andreasen sammen, og det er deres succes med at sælge dem over hele verden, der har grundlagt deres formuer. Men det er aktier og ejendomme, der for alvor har gjort dem rige.

De to har været partnere i de succesrige søstervirksomheder Cane-Line og Sika Design, som sælger kurve- og havemøbler i den dyre ende.

Brian Djernes er stadig direktør for Cane-Line, mens Knud Andreasen har overladt ledelsen af Sika Design til sin datter, Louise Andreasen.

I 2008 skød de sammen 14 millioner kroner ind i selskabet Djernes & Andreasen, og der er de blevet til mange flere - ved udgangen af 2019 var egenkapitalen vokset til 408 millioner kroner.

Annonce

Tæt på rekord

Et nyt regnskab viser, at 2019 blev et af de allerbedste år for investeringsselskabet med et overskud før skat på 111 millioner kroner - meget tæt på 2017's rekordresultat på 112 millioner kroner.

Omkring 100 millioner kroner er anbragt i værdipapirer, som gav et plus på 28 millioner kroner i 2019, mens ca. 360 millioner kroner er investeret i ejendomsselskaber, der har givet cirka 85 millioner kroner i afkast.

Knud Andreasen har overladt ledelsen til yngre kræfter, men han er stadig aktiv i den møbelvirksomhed, som hans far grundlagde. PR-foto: Sika Design

Der har især været flotte overskud i to Nyborg-selskaber, der ejer lejligheder i Berlin, og som Djernes & Andreasen ejer aktieposter på henholdsvis 28 og 13 procent i.

I dag ejer Knud Andreasen kun en lille aktiepost i investeringsfirmaet, resten ejes af andre medlemmer af familien - dog ikke af datteren Louise, som i stedet har aktier i Sika Design og Cane-Line.

Annonce

Direktør som 27-årig

Ud over det delte investeringsselskab driver Andreasen-familien også aktieinvesteringer i stor målestok. I alt har den en formue på 414 millioner kroner ud over møbelvirksomhederne.

Louise Andreasens formue er ifølge regnskabet for hendes holdingselskab på 193 millioner kroner.

Brian Djernes har også investeringer uden for det fælles selskab. Hans samlede formue er på 530 millioner kroner - det beløb omfatter dog også hans andel af møbelfirmaerne. Hertil kommer hans døtres selskaber med i alt 125 millioner kroner i formue.

Sika Design blev etableret af Knud Andreasens far, Ankjær Andreasen, og senere overtaget af sønnen. I 1992 blev den da 22-årige Brian Djernes ansat i virksomheden, og fem år senere blev han direktør og medejer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce