Annonce
Odense

To forklaringer på, at vi synger mere sammen

Danskerne er blevet glade for at synge sammen igen. Arkivfoto: John Randeris
Det er blevet vældigt populært med arrangementer, hvor folk synger sammen. Men hvorfor blomstrer fællessangen op igen? Det har Anders Kinch-Jensen to forklaringer på.

Brødtekst

Annonce

1: En unik dansk tradition, der kan noget særligt

Folk har fået blikket op for, at fællessang kan noget, lyder den første forklaring:

- Vi har en unik dansk tradition, som stammer tilbage fra 1800-tallet, hvor man opfandt fællessang i forbindelse med folkeoplysning. Der ligger også noget i at synge en sang en anden har skrevet, for de refleksioner, der ligger inde i sangen, overtager man selv - eller udtrykker dem selv. Det er ikke ligesom at høre en fortælle digte - det bliver en historie, man selv er med til at fortælle.

- Vi er heldige, at der er så mange tekstforfattere og komponister, der skriver med det formål for øje, at sange skal synges af andre. Det har man ikke helt i andre lande. Det betyder, at vi har utallige gode sange, som er sangbare i en større kreds, siger Anders Kinch-Jensen.

2: Vi synger mere i krisetider

Fællessang har historisk set altid haft en opblomstring i krisetider, påpeger Anders Kinch-Jensen som den anden forklaring.

- Fællessang er en reaktion på, at verden er lidt usikker, og derfor rykker vi tættere sammen. Det er sjovt, og det giver et pift og en fællesskabsfølelse. Jeg synes, det er fedt, fællessangen er blomstret op inden for de sidste fem år, og at der kommer mange gæster til de her sangarrangementer. Folk har behov for den følelse - at vi har en fælles historie og en fælles sangtradition, vi vil holde ved lige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce