Annonce
Faaborg-Midtfyn

To falske brandalarmer: Midtfynsk skole slipper lige akkurat for stor regning

Skoleleder Lars Breinholt Søndergaard håber ikke, at Broskolen i Årslev får besøg af brandvæsenet lige foreløbig. Foto: Louise Krogh Søe
Broskolens brandalarmer er gået to gange med kun 10 dages mellemrum. Normalt ville det have kostet skolen 13.000 kroner, men regningen kom aldrig - næste gang falder hammeren, forventer skolelederen.
Annonce

Årslev: To gange inden for bare 10 dage er brandalarmen på Broskolen i Årslev gået i gang, og alle eleverne måtte forlade bygningen og samles på skolens boldbaner. Begge gange fik skolen besøg af brandvæsenet fra Odense, og begge gange var der tale om falsk alarm.

De to episoder fandt sted i starten af denne måned, og det var elever fra 6. klasse på Broskolen, der i begge tilfælde stod bag de falske alarmer. Det fortæller Lars Breinholt Søndergaard, som er leder af Broskolen.

Første episode forekom ved, at en elev ramlede ind i brandalarmen. Anden gang kender skolelederen ikke det nøjagtige handlingsforløb, ud over at eleverne befandt sig i et område, hvor elever ikke er tilladte.

Annonce

Risikerer stor regning

Lars Breinholt Søndergaard mener, at det er ærgerligt, at den næsten samme situation sker igen allerede halvanden uge efter.

- Vi var først lige færdige med den første brandalarm, da den næste gik i gang, forklarer skolelederen og tilføjer, det sjældent sker med så kort mellemrum.


På et tidspunkt holder man op med at gå ud, når brandalarmen ringer, da nogle elever vil tænke, at de alligevel kommer ind lige om lidt. Det kan blive et stort problem, hvis det så ikke er falsk alarm, og der er brand.

Lars Breinholt Søndergaard, skoleleder


De falske alarmer er dog ikke helt uden konsekvenser. Når brandvæsenet må rykke ud, koster det normalvis 6500 kroner. Broskolen slipper dog med skrækken denne gang.

- Brandvæsenet skønner, at brandalarmerne i rummene, hvor hændelserne forekom, ikke var blevet tilset i lang tid, og derfor kunne være ekstra følsomme over for berøring, forklarer skolelederen.

Denne uvished omkring brandalarmernes kvalitet gjorde, at skolen ikke skulle betale brandvæsenet nogen regning.

Det er en redningskrans for skolens økonomi, som i et stykke tid har været udfordret.

- Skolen har ingen penge, konstaterer Lars Breinholt Søndergaard nemlig.

Pengene ville derfor være gået fra forbedringer af skolens faciliteter, hvis det var blevet nødvendigt at betale brandvæsenet 13.000 kroner for begge uheld.

Lars Breinholt Søndergaard tror ikke, at skolen næste gang vil slippe for regningen.

- Men regningen vil vi sende direkte videre til forældrene, siger skolelederen, der mener, at det skal være egenbetaling, hvis Beredskab Fyn sender skolen en regning på en falsk alarm.

Annonce

Spild af undervisningstimer

Næstformand i elevrådet på Broskolen Mille-Mi Rosenfeldt Simonsen på 15 år mener, at det er træls, at man spilder nødvendige undervisningstimer på falske brandalarmer.

- Skolen skal sørge for at gøre det mere tydeligt for eleverne, men også for forældre, hvad konsekvenserne er, når man tænder brandalarmen, siger Mille-Mi Rosenfeldt Simonsen.

Næstformanden mener også, at der skal være blidere konsekvenser for indskolingsbørnene, men at betalingen skal gå direkte til forældrene fra mellemtrinnet og op, da hun mener, at ældre elever er velvidende om konsekvenserne.

Skoleleder Lars Breinholt Søndergaard fortæller, han har taget en grundig snak med både elever og forældre på 6. årgang om alvoren i at starte en brandalarm, da det kan have konsekvenser for andre på længere sigt.

Hvis det sker for mange gange, at brandalarmen tænder, bliver det ligesom i historien om  Peter og ulven, frygter han.

- På et tidspunkt holder man op med at gå ud, når brandalarmen ringer, da nogle elever vil tænke, at de alligevel kommer ind lige om lidt. Det kan blive et stort problem, hvis det så ikke er falsk alarm, og der er brand, mener Lars Breinholt Søndergaard, der trods alt glæder sig over, at eleverne i denne omgang forlod skolen, som de skulle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Coronavirus

Pfizer skruer ned for leverancer: Heunicke ser med stor alvor på situationen

Sport

Værsgo til VIP-menu hjemme foran husaltret - Odense Håndbold-sponsorerne kan hente take-away gallamenu før søndagens storkamp

Annonce