Annonce
Erhverv

To et halvt år efter brugsens konkurs: Landsby har fået fornyet håb om butikshus

Der nåede at være brugs i Nørreby i over 120 år. I samarbejde med Dagrofa arbejdes der endnu, to et halvt år efter lukningen, på at etablere et nyt og tidssvarende butikshus i landsbyen. Arkivfoto: Henrik Larsen
Selv om det er to et halvt år siden, at brugsen i Nørreby måtte dreje nøglen, lever håbet om åbning af butikshus og lokalt samlingssted i bedste velgående. Og har endda for nylig fået endnu mere luft under vingerne.

Nørreby: For nylig var der borgermøde i Nørreby. Fokus var, hvordan det går med at finde en købmand, så der kan åbne et butikshus i stedet for brugsen, der måtte lukke for to et halvt år siden.

Til at begynde var stemningen sådan lidt "hvorfor sker der ikke noget", foræller David Lorentzen, direktør for Nørreby Butikshus ApS.

Han holdt en lille peptalk, hvor han gjorde det klart, at tiden nu for alvor var kommet til at løfte i flok - og så skete der ellers noget. Den ene efter den anden meldte sig.

Annonce

Nogle til at klippe hæk og tage sig af blomstene udenfor. Andre til at sørge for vedligeholdelsen af undenomsarealer, mens en lille håndfuld fagfolk løbende skal føre tilsyn med den gamle bygning med henblik på vedligeholdelse.

- Det var meget opløftende, fortæller David Lorentzen.

Den store opgave er at finde en købmand. Det er forsøgt gennem længere tid. Hidtil uden held. For øjeblikket er man i dialog med et ægtepar. Hvad det ender med, hvad David Lorentzen ikke.

Den store opgave er stadig at finde en købmand. Det er forsøgt gennem længere tid. Hidtil uden held. For øjeblikket er man i dialog med et ægtepar. Hvad det ender med, ved David Lorentzen ikke. Der er tale om en længere proces, hvor mange brikker skal falde på plads.

Han arbejder også på at iværksætte en kampagne med afsæt i, at han har købt domænenavnet blivvoreskøbmand.dk.

Mulig indtægt

Siden Nørreby Butikshus ApS blev etableret, har folkene bag arbejdet ihærdigt på at skabe et bæredygtigt forretningskoncept. Med dagligvarekoncernen Dagrofa som medspiller er det lykkedes, forsikrer David Lorentzen.

Han fortæller, at man som købmand kan se frem til en månedlig indtægt på minimum 25.000 kroner og et årligt overskud på mindst 100.000 kroner.

- Det er beløb, som vi i budgettet bevidst har valgt at sætte lavt, og lavere end Dagrofa havde foreslået. Og som jeg ser det, vil den rette person også have mulighed for at tjene mere.

Med til forretningsgrundlaget for en købmand hører også det tankanlæg fra brændstofselskabet Go’on, som blev sat i drift i efteråret 2019. Dagrofa har med succes mange steder rundt i landet specialiseret sig i at hjælpe borgerfinansierede butikker godt på vej.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 28. og onsdag den 29. september

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce