Annonce
Udland

To eksplosioner rammer beboelsesområde i Helsingborg

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix
Klokken 03.30 skete der en sprængning i Helsingborg. Kort tid efter skete det igen, oplyser politiet.

Borgere i Helsingborg kunne natten til torsdag høre ikke bare én, men to eksplosioner tæt ved et beboelsesområde.

Det bekræfter politiet ifølge nyhedsbureauet TT.

Der er ikke oplysninger om, at nogen skulle være kommet til skade.

- Klokken 03.30 fik vi flere anmeldelser om en kraftig eksplosion i Helsingborg, og kort tid efter vi fik anmeldelser om endnu en eksplosion, siger talsmand Henrik Hagström fra politiet.

- Vi kan bekræfte, at der har været to eksplosioner foran to ejendomme, tilføjer han.

Der er tale om to lejlighedsbygninger.

Derimod har eksplosionerne forårsaget skader på bygningerne.

Det er torsdag morgen uvist, hvad der er eksploderet. Bombeteknikere arbejder torsdag morgen på stedet.

Den svenske avis Kvällsposten har talt med en beboer i området, der beskriver den ene eksplosion som "en hjemmelavet bombe".

/ritzau/

Annonce
Aritkel fra Kvällsposten
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce